Dette er et kærligheds brev til bøger og de forretninger som sælger dem, sådan står der på omslaget. Jeg følte at jeg var nødt til at læse sådan en bog efter at have læst Raymond Chandler. Julius Nightingale arbejdede som litteraturstuderende i en boghandel i Oxford, da han blev færdig vidste han ikke rigtigt hvad […]
The post How to Find Love in a Bookshop af Veronica Henry first appeared on Bogrummet.

Dette er et kærligheds brev til bøger og de forretninger som sælger dem, sådan står der på omslaget.

Jeg følte at jeg var nødt til at læse sådan en bog efter at have læst Raymond Chandler.

Julius Nightingale arbejdede som litteraturstuderende i en boghandel i Oxford, da han blev færdig vidste han ikke rigtigt hvad han ville, men blev stormende forelsket i amerikanske Rebecca som var utrolig belæst, hun kom ind i boghandlen og ville have en bog så tyk men god, som hun ville læse på flyrejsen tilbage til USA. Hun havde læst dem alle sammen. Hun rejste ikke, for hun var blev meget betaget af Julius. For første gang i sit liv tog Julius en pjækkedag og tog hende med ned til Menabilly, som var inspirationen til Manderley  ‘Rebecca’ (hendes ynglings bog). De blev gravide, de blev gift, men Rebecca døde under fødslen, så Julius står med en nyfødt baby alene i verden.

Han finder en landsby udenfor Oxford uden en boghandel, og starter en her. Han bliver en stor støtte for mange mennesker i landsbyen og omegn, måske især de kvindelige. Datteren Emilia vokser op, får job som engelsk lærer i Hong Kong, da hun bliver kaldt hjem fordi Julius er døende.

Bogen følger især Emelia hvordan hun chokeret beslutter at fortsætte boghandlen med støtte fra Julius’ omgangskreds; men der er mange økonomiske vanskeligheder, Julius var ikke pengemand.

Der er et væld af henvisninger til især klassisk litteratur, virkelig en bog for de bibliofile! Der er en række mennesker som finder en bedre halvdel, inklusiv Emelia.

Bogen er livsbekræftende, og hyggelig; man skulle vel kalde det Chick litteratur selvom de fleste kvinder er middelaldrende og modne med deres egne meninger og megen livs erfaring, så det er rart at læse.

Lån bogen på Bibliotek.dk

The post How to Find Love in a Bookshop af Veronica Henry first appeared on Bogrummet.