Bogen er et nedslag i nogle menneskers liv over en kort periode, faktisk bare nogle få dage. Personerne er indbyrdes forbundne på forskellig vis, enten ved nære eller perifere relationer. Vi møder dels de tre søskende, Ea, Niels og Sidsel, hvis forældre døde for mange år siden, og som lever vidt forskellige liv. Sidsel er […]

Bogen er et nedslag i nogle menneskers liv over en kort periode, faktisk bare nogle få dage. Personerne er indbyrdes forbundne på forskellig vis, enten ved nære eller perifere relationer.

Vi møder dels de tre søskende, Ea, Niels og Sidsel, hvis forældre døde for mange år siden, og som lever vidt forskellige liv. Sidsel er konservator og den eneste af de tre, der har et barn, datteren Laura. Niels arbejder som plakatopsætter, ejer kun få ting og er klar til at rykke videre med kort varsel. Ea bor i USA sammen med Hector og hans datter, og har derfor ikke megen kontakt med Niels og Sidsel, som til gengæld bor i cykelafstand fra hinanden i København.

Ea har et spørgsmål, der trænger sig på, hun føler pludselig et stærkt behov for at få kontakt til sin afdøde mor, og opsøger derfor en clairvoiant, Bea, hvis liv vi også får et indblik i.

Forældrene, Charlotte og Troels, giver deres besyv med fra ’himlen’ – eller hvor de nu befinder sig.

Bogen giver et øjebliksbillede af personernes liv og de spørgsmål og problemer de tumler med netop nu. Svigt og omsorg, fortielser, tilgivelse og uforsonlighed er nogle af de ord, der kan sættes på relationerne.

Børn er en vigtig faktor, nogle har børn, andre har fravalgt dem, en har overladt sit barn til sin mor. Der er hemmeligheder om, hvem der er far til et par af børnene. Og så er de tre voksne søskende og det forhold, de havde til deres forældre.

Bogen er velskrevet og sproget levende, forfatteren er god til ord, man fryder sig flere steder over hendes formuleringer. F.eks når hun skriver om Ea, som har valgt ikke at få børn: ‘Så længe hun kan huske, har tanken om en dag at skulle føde et barn føltes som en hånd foran munden; et hus uden vinduer’ og:  ‘Moderskabet vibrerede på en frekvens, hun ikke opfangede’.

Bogens personer er interessante, hver har sit eget liv med hverdagsproblemer, hemmeligheder og både små og store udfordringer. De virker ret positive og optimistiske – selv om nogen af dem burde være bekymrede, er der en følelse af ’der viser sig en løsning’. Vi kommer både omkring nogle af livets store spørgsmål og mange små hverdagssituationer, som gør, at man som læser ser personerne som rigtige mennesker – genkendelige personer.

Jeg blev fanget af bogen, fulgte spændt personerne, var godt underholdt – desværre synes jeg, bogen slutter lidt for brat. Jeg ville så gerne have lært personerne bedre at kende, ville gerne vide, hvad der skete, efter sidste side var vendt.

 

Anmelderbog

Lån bogen på biblioteket