Dansk Forfatterforening igangsætter en stor kampagne i 2019, der skal fremme læse- og skrivelyst som frirum midt i en fortravlet, digital tid.

Dansk Forfatterforening har fået midler fra Nordea-fonden til en stor kampagne, der skal skabe læse- og skrivelyst.

Planen er, at 20 udvalgte forfattere drager ud i lige så mange byer over hele landet i april-september 2019. Med afsæt i lokalsamfundet skal forfatterne skabe fortællinger, der igen danner udgangspunkt for forskellige læse- og skrivetiltag.

”Vi er stolte af kunne virkeliggøre dette projekt, og vi er spændt på, hvad det kan føre med sig i form af nye læsninger af Danmark og nye møder mellem forfattere og læsere. Der ligger nogle utroligt spændende perspektiver i et projekt som dette, og vi ønsker at styrke sammenhængskraft, medborgerskab, fordybelse og livsglæde igennem lokal forankring af læsning og mødet med litteratur. Vi tror på, at litteraturen er en enorm menneskelig ressource, og at der aldrig har været så stort behov for det særlige erfaringsrum, den kan åbne.” siger Morten Visby, Formand for Dansk Forfatterforening.

Lokale ildsjæle er en vigtig del af projektet, så forfatteren går rundt med eksempelvis en skoleelev, en sygeplejerske eller en pensionist. Historien bringes af lokale medier såsom lokalaviser eller lignende. Bibliotekerne laver debatarrangementer, skolerne afholder workshops, og eleverne konkurrerer.

Til sidst kommer DR ind i billedet og producerer et online Danmarkskort med forfatternes tekster, udvalgte elevtekster og podcasts. Forfatterne interviewes på BogForum 2019. 

   

Du kan læse mere om projektet “Hvem er Danmark”, hvor du også kan se stillingsopslaget for forfattere her: www.danskforfatterforening.dk/hvemerdanmark/