Luna er på vej ud af døren. Hun skal til Paris med klassen. Hun er sent på den, for sidste nat var ikke god. Lunas mor drikker, og det kammede helt over. Men Luna når bussen og kommer med til Paris. Hvad ingen andre end Luna ved er, at hun har ikke tænkt sig at […]

Luna er på vej ud af døren. Hun skal til Paris med klassen. Hun er sent på den, for sidste nat var ikke god. Lunas mor drikker, og det kammede helt over. Men Luna når bussen og kommer med til Paris. Hvad ingen andre end Luna ved er, at hun har ikke tænkt sig at tage med hjem igen. Hun vil blive i Paris. Og hun er sikker på, at det nok skal lykkes. Især fordi hun skal mødes med en pige, som ligesom Luna selv er god til at tegne, og Luna tænker, at hun da kan blive hos hende. I Paris møder hun Lucile, men tingene vil ikke helt som Luna vil. Hun får ikke rigtig mulighed for at spørge, om Lucile vil hjælpe hende med at blive i Paris, og det virker ikke som om Lucile egentlig er helt så interesseret i hende, som hun første troede. Men til gengæld er der en dreng fra klassen, som er mere end interesseret i Luna, så nu skifter Luna måske lidt mening og vil alligevel ikke blive i Paris, eller? Luna selv er vist lidt i tvivl. Og selv om hun på mange punkter ville syntes, at en ny start ville være en god ting, så begynder hun at savne sin søster og bliver også bekymret for sin mor, som er blevet indlagt undervejs. Skal Luna virkelig tage med hjem igen?

Det er en hurtigt læst bog, som rammer ret godt ind i det at være ung og have en forælder, der har et misbrug. Fortvivlelsen og skammen. Skylden og bekymringerne. De forvirrede tanker om hvordan det hele skal komme til at gå. Det er alt sammen letgenkendeligt, hvis man selv har haft familiemedlemmer med misbrug tæt på sig.

Bogen viser samtidig, at der er håb, og at hvis man tør åbne op overfor andre, kan man få venner og selv undgå at ende i et misbrug. Man kan få støtte, selv om man som ung måske føler sig som “Palle alene i verden”.

Det er en hård men optimistisk bog at læse. Og kan klart anbefales herfra!

Lån bogen på bibliotek.dk