Familien Winther er i sorg efter tabet på deres ældste søn. Den yngste og nu eneste søn, Frederik Winther, er pludselig nødt til at vokse med ansvaret, og tage del i familievirksomheden, nu han er den nye arving. Det er langt fra hvad han ønsker og drømmer om. Han vil gerne være fri til at […]
The post Hvis du vil have mig af Katrine Wessel first appeared on Bogrummet.

Familien Winther er i sorg efter tabet på deres ældste søn. Den yngste og nu eneste søn, Frederik Winther, er pludselig nødt til at vokse med ansvaret, og tage del i familievirksomheden, nu han er den nye arving. Det er langt fra hvad han ønsker og drømmer om. Han vil gerne være fri til at studere og forelske sig i den han vil – og hans blik er draget af den skønne Emma, der arbejder i et lille konditori, og langt fra er hvad man kan kalde en passende kone for familien Winther’s arving.

Karen har håb og drømme, der rækker langt ud over det at være tjenestepige hos familien Winther. Men efter faderens pludselige død, var hun nødt til at lægge drømmen om at uddanne sig til lærerinde på hylden, og i stedet hjælpe sin familie ved at tage et job og tjene penge. Da hun render ind i sin gamle lærerinde, og der endvidere er snak om at åbne en skole for byens ubemidlede kvinder, begynder hendes drømme dog langsomt at stige op mod overfladen igen.

Hvis du vil have mig er en sød bog om håb og drømme, både mulige og umulige. Katrine Wessel er god til at beskrive modstridende følelser, drømme og moralske dilemmaer hos bogens karakterer, der gang på gang stilles overfor svære valg. Hun formår på en rigtig fin måde at fremstille dilemmaerne fra mange sider ved både at have personer med fra bedre og knap så gode kår. På den måde får læseren et rigtig godt indblik i, hvorfor de forskellige personer handler som de gør, selv når handlingen er en af bogens andre perosner dybt imod. Det fungerer faktisk rigtig godt.

Dette er anden del af serien om Familien Winther, og virker på mange måder som en direkte fortsættelse af første bind. Selvom den sikkert godt kan læses uafhængigt af forrige bog, vil jeg anbefale at læse de to bøger sammen.

Anmeldereksemplar

Lån bogen på biblioteket

The post Hvis du vil have mig af Katrine Wessel first appeared on Bogrummet.