Hvis jeg falder er skrevet af danske Anne Thorogood. Forfatteren er gift med en englænder, deraf efternavnet. Parret har boet i England og New Zealand, men bor nu i en lille by uden for Kolding, hvor Hvis jeg falder foregår. Hvis jeg falder er 1. selvstændige del af en romantisk serie, efterfølgeren hedder Ramt af… Læs mere Hvis jeg falder af Anne Thorogood

Hvis jeg falder er skrevet af danske Anne Thorogood. Forfatteren er gift med en englænder, deraf efternavnet. Parret har boet i England og New Zealand, men bor nu i en lille by uden for Kolding, hvor Hvis jeg falder foregår. Hvis jeg falder er 1. selvstændige del af en romantisk serie, efterfølgeren hedder Ramt af dig.

Fra bogens bagsidetekst:

“Hannah er ung, smuk og fanget i Kolding. Egentlig ville hun gerne have studeret i England, men i stedet er hun flyttet hjem til sine forældre for at passe sin syge far, der har fået en hjerneblødning. Desuden må Hannah arbejde i familiefirmaet, og der er ingen tid til venner eller kærlighed i hendes liv, før hun bogstaveligt talt kaster sig foran den flotte og charmerende William Black og taber både de papirer, hun har i favnet, og sit hjerte.

Men møder med William er kompliceret – for at familiefirmaet ikke skal gå konkurs, skal William nemlig helst lokkes til at investere massivt i det, og det skaber problemer. Hannah har slet ikke plads til komplicerede følelser i sit liv, men hun har samtidig svært ved at styre sig over for den irriterende og kontrollerende Mr. Black.”

Billede af: Hvis jeg falder af Anne ThorogoodHvis jeg falder af Anne Thorogood

Hvis jeg falder er en romantisk kærlighedshistorie. Selvom bogen er dansk og en stor del af historien foregår i Kolding, så er det faktisk ikke noget, jeg tænkte over, da selve stedet ikke er det vigtigste – og historien sagtens kunne foregå helt andre steder. Hvis jeg falder er mere en historie om relationerne mellem mennesker – om personlig udvikling, kærlighed og familie. Bogen har en snert af erotik, men først hen imod slutningen.

Bogen bliver fortalt af hovedpersonen, Hannah, som jeg-fortæller. Det er ok, men jeg mangler lidt, at man ser Hannah fra andres synsvinkel også. Personskildringerne er dog generelt gode, og selvom det er Hannah, der selv fortæller, giver historien et rimeligt indblik i hendes liv og hendes person. Til en start virker Hannah både naiv og uden ret meget selvtillid. Hannah er medejer af et firma, men hun opfører sig og bliver behandlet som en piccoline. Det irriterer mig lidt, men det bliver bedre undervejs – og Hannah ændrer sig bestemt (måske lidt hurtigt), så hun fremstår både stærkere og mere som en egentlig medejer. På hjemmeplan med pasning af faderen virker Hannah til at have begge ben på jorden. William fremstår som de fleste mænd i denne genre – kontrollerende og med noget gemt under facaden, som Hannah måske kan nå ind til. Det er ikke en bog med mange personer, men dem der optræder i bogen er beskrevet, så de passer fint i deres roller.

Selvom Hvis jeg falder har en begyndelse, der har ganske meget tilfælles med Fifty Shades, og Hannahs modspiller William – hedder Black og ikke Grey, så er der heldigvis mange andre ting, der skiller de to fortællinger fra hinanden. En af de ting, der virkelig løfter handlingen ud over blot at være en kærlighedshistorie er, at vi hører om, hvordan Hannahs far har haft en hjerneblødning og Hannah har ofret alt for at flytte hjem, for at hjælpe med at passe ham. Man kan måske blive lidt irriteret på Hannahs mor, da man kan synes, at hun burde være stærkere osv. Men min tanke er, at hun er og handler som rigtig mange i en lignende situation vil gøre – livet er blevet vendt på hovedet, og der er så meget, hun skal kunne rumme. Jeg synes beskrivelsen af hende er både realistisk og troværdig.

Hvis jeg falder er en velskrevet chick lit-roman, den er både let- og hurtigt læst, og den bliver fortalt med et strejf af humor. Udover at være en kærlighedshistorie om Hannah og William, så er det også en fortælling om familieliv- og relationer, om at livet ikke altid er let, og man sommetider ender med at måtte ofre de ønsker og drømme man havde. Men måske livet i sidste ende alligevel byder på noget godt.

Billede af: 4 af 6 stjerner /Tine4 af 6 stjerner /Tine

Forlag: People’s
ISBN: 9788770369800
Udgave: 1. udg. 2020
Sider: 333

___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.