Et stigende antal enlige kvinder vælger i disse år at blive selvvalgt solomor til et donorbarn, altså at blive gravid ved at bruge en ukendt sæddonor og dermed skabe en familie uden en kendt far inde i billedet. Denne metode kan man have mange holdninger til, men det er nok et fænomen der er kommet […]

Et stigende antal enlige kvinder vælger i disse år at blive selvvalgt solomor til et donorbarn, altså at blive gravid ved at bruge en ukendt sæddonor og dermed skabe en familie uden en kendt far inde i billedet. Denne metode kan man have mange holdninger til, men det er nok et fænomen der er kommet for at blive.

Denne måde at stifte familie på har affødt børnebøger, der i børnehøjde fortæller de mindre børn hvordan de er blevet til, og hvorfor de ikke har en far på samme måde som så mange andre børn.
En af disse bøger hedder ”Hvor er Karlas far?”. Det er en illustreret børnebog rettet mod mindre børn i vuggestuen og børnehaven.

Som titlen antyder handler bogen om pigen Karla, der går i vuggestue. Karla bor alene sammen med sin mor – og Karla har ingen far da hun er donorbarn.

Bogen fortæller, at Karla og hendes mor leger sammen, at Karlas mor ikke havde en mand eller kæreste, da hun ønskede sig et barn. Derfor gik Karlas mor til lægen, hvor en venlig og fremmed mand havde lagt en gave, som Karlas mor fik, så Karlas mor kunne få et barn. Bogen fortæller også kort om nogle af de andre børn i vuggestuen, hvor nogle af dem har to mødre.

”Hvor er Karlas far?” er en bog, der søger at forklare – i børnehøjde – hvordan man bliver til når der ikke er en kendt far til stede.

Det er en lærerig og opbyggelig bog med realistiske scenarier, der kan forekomme i solomor-familier. Det er en børnevenlig, kort og overskuelig bog med fine illustrationer og som er overbevisende i måden at fortælle om denne familieform på.

Bogen er rettet mod donorbørn, men kan også læses højt for børn der gerne vil vide hvorfor nogle af de andre børn i vuggestuen eller børnehaven ikke har en far. En bog, der måske derfor er med til at nedbryde tabuer og gøre folk klogere.

En læseværdig, relevant og gennemført bog.

Lån bogen på Bibliotek.dk