”En gribende roman om savn, skyld og stærkt venskab” står som overskrift til denne roman som handler om to kvinder som begge har mistet. Den ene – Esther – en yngre skilsmisseramt kvinde med sønnen Adrian på 6 år, og den anden – Rut – en ældre kvinde med et utrolig positivt livssyn, trods megen […]
The post I egetræets skygge af Sofia Lundberg first appeared on Bogrummet.

”En gribende roman om savn, skyld og stærkt venskab” står som overskrift til denne roman som handler om to kvinder som begge har mistet. Den ene – Esther – en yngre skilsmisseramt kvinde med sønnen Adrian på 6 år, og den anden – Rut – en ældre kvinde med et utrolig positivt livssyn, trods megen modgang.

Vi møder kvinderne som tilfældigt støder på hinanden på en eng, under et egetræ! – Esther skal have hver anden weekend til at gå uden sønnen, og hun kæmper med sit selvværd og skyldfølelse over skilsmissen, som hun egenhændigt har besluttet efter et voldsomt forløb såvel under forelskelsen som efter! Rut kommer til stedet, hvor hun har trådt sine barnesko og hvorfra hun er ”rømmet” sammen med sin elskede, italienske ven, til Italien og Comosøen, hvor hun tilbringer det meste af sit voksne liv, men med stor længsel efter såvel sit fædreland som sin familie. Da hun rammes af stor sorg, bliver forholdet til den tidligere elskede mand ændret for bestandigt, og hun vender af og til for en stund tilbage til Sverige og fødeegnen, dog for sent til at møde sine forældre, som nu begge er døde, og en søster som kun lever ganske kort tid.

Gennem samtaler og dagbogsoptegnelser kommer vi tæt på begge kvinders tidligere liv. Rut formår at få Esther tilbage til en god tilværelse, og da Rut pludselig ikke kommer til bænken mere, tager Esther resolut til Italien og Comosøen for at finde hende. Her finder hun gode venner som hjælper hende, og hun når frem til en slutning som til syvende og sidst er fin for alle! – Måske lidt klicheagtig, men dog en læseværdig bog med mange fine betragtninger om skilsmisse- og alene-liv m.m.

 

anmelderbog

lån bogen på biblioteket

The post I egetræets skygge af Sofia Lundberg first appeared on Bogrummet.