På fredag d. 3. december vil det første digt i dette projekt blive præsenteret og her kan du læse lidt mere om tankerne bag projektet.

I den travle hverdag kan det være svært at finde plads til ro og fordybelse. ‘Ugens digt’ skal tilbyde begge dele.

Oprindeligt skulle den ugentlige dosis poesi starte op fra 2022, men parterne i samarbejdet glæder sig så meget til at komme i gang, at det er besluttet at tyvstarte med fire digte i december 2021, som redaktionen på Ordskælv har fundet til lejligheden.

‘Ugens digt’ hver fredag blive offentliggjort sammen med nyhedsbrevet og vil også være at finde på BogMarkedets hjemmeside.

Alle kan indsende et digt, som kan komme i betragtning til at blive ‘Ugens digt’, og dermed er der hverken krav til digterens erfaring eller tilhørsforhold. Selve udvælgelsen vil blive foretaget af Ordskælvs unge redaktion med vægt på uvildighed og åbenhed.

Ingen af de involverede parter får en direkte økonomisk gevinst ud af udgivelsen, da formålet med konceptet er at udbrede glæden ved poesi og give poetisk inspiration til hverdagen.

Har du skrevet et digt, som du gerne vil dele som ’Ugens digt’? Send det til poesi@ordskaelv.org.


OM ORDSKÆLV

Ordskælv er et prisvindende nonprofitforlag, et skriveværksted og en bevægelse af litteraturaktivisme, der arbejder for at fremme generationer af stærke skrivere, empatiske læsere og kreative tænkere i hele Norden. Ordskælv blev stiftet i 2009 med inspiration og opbakning fra 826 Valencia i San Francisco, USA. Siden da har Ordskælv forbundet mennesker, idéer, værktøjer, ressourcer og organisationer på tværs af Norden for at give mennesker styrken til at rejse sig i fællesskab og samskabe professionelle udgivelser og events baseret på deres egne historier, håb og drømme.

Ordskælv har skabt mere end 20 udgivelser og engagerer årligt over 1000 unge og frivillige i litteraturprojekter. I foråret 2020 knopskød Ordskælv tre nordiske søsterorganisationer: Ordskjelv i Norge, Ordskalv i Sverige og Orðskjálfti i Island. Foreningerne er alle lokalt forankrede og drives af unge og frivillige, der har været med til at skabe nogle af Ordskælvs tidligere udgivelser. Idéen til ’Nordens Allerbedste Pensumløse Poesi’ har været længe undervejs og er tyvstjålet (med tilladelse og opmuntring) fra 826 Valencia og McSweeney’s i San Francisco, der står bag bestsellerserien ’Americas Best Nonrequired Reading’. Læs mere om Ordskælv og ’Nordens Allerbedste Pensumløse Poesi’ på www.ordskaelv.org

Du har også muligheden for at blive en del af Ordskælvs ungedrevne redaktion, der skaber den årlige antologi med ‘Nordens Allerbedste Pensumløse Poesi’ (NAPP) og udvælger ’Ugens digt’

Fra januar 2022 – maj 2022 mødes Ordskælvs ungedrevne redaktion i Poesiens Hus (digitalt fremmøde er også velkomment!) hver torsdag kl. 16-18 for at læse al den poesi, der er udgivet på dansk i 2021. Sammen udvælger redaktionen de 25 allerbedste danske digte fra 2021, som udgives på modersmål og oversættes til engelsk i en antologi med i alt 100 samtidsdigte udvalgt for, med og af unge i Norden.

Er du mellem 15 og 25 år, nysgerrig på poesi og har du lyst til at blive en del af redaktionen, der arbejder for at sprede poesi? Så skriv til poesi@ordskaelv.org og fortæl kort hvorfor, du gerne vil være en del af redaktionen. Du kan søge om at blive en del af redaktionen, uanset hvor du bor i landet. Vi glæder os til at høre fra dig!