I skyggen af Sadd 2, er som titlen indikerer andet bind om Sadd, en krimi-noir-roman, skrevet af fire skrappe krimiforfattere. Jeg har ikke læst første bog “I skyggen af Sadd 1” der udkom i 2005, men jeg fornemmer heller ikke, at jeg har manglet nogen baggrundsviden. Bind to foregår 10 år senere i en grå […]

I skyggen af Sadd 2, er som titlen indikerer andet bind om Sadd, en krimi-noir-roman, skrevet af fire skrappe krimiforfattere. Jeg har ikke læst første bog “I skyggen af Sadd 1” der udkom i 2005, men jeg fornemmer heller ikke, at jeg har manglet nogen baggrundsviden. Bind to foregår 10 år senere i en grå og dyster by hvor alt kan købes bare prisen er i orden og penge er lig magt. Respekten for individet er væk og sloganet på en politisk Billboard, på gavlen af en beskidt beboelsesejendom med små utætte lejligheder, “SPARK NEDAD!” rummer alt om hvad det er for et samfund vi befinder os i.

En ministerfrue bliver fundet skudt i et badekar på et diskret og yderst tvivlsomt hotel, ingen har set eller hørt noget. Men alle forsøger at drage fordele af situationen.
Noget taler for mord, men endnu mere for selvmord. Samtidig er der flere der kan se vinding i at sagen dysses ned, så hvem kan købe hvem og hvem trækker stikket hjem i sidste ende?

En meget anderledes krimi. Man kan godt mærke, at de fire dele den består af er skrevet af hver sin forfatter. Skrivestil og sprog indikerer skiftene, og selv om der for hvert afsnit står hvem der er forfatteren, er man ikke i tvivl.
Jeg synes ideen bag er sjov, og det giver en noget anderledes læseoplevelse. Men på en eller anden måde efterlader det også en form for splittelse mellem afsnittene, det bliver lidt som fire noveller i stedet for en samlet krimi. Ikke fordi der ikke er sammenhæng i handlingen, det er nok bare mest en følelse hos mig.

Generelt en udmærket bog, let læselig og god ferieunderholdning.

Lån bogen på bibliotek.dk