Fra tid til anden får man en bog mellem hænderne, der er skrevet af en forfatter, som man intet som helst kendte til på forhånd. Sådan havde jeg det da jeg fik digtsamlingen ”Indre farvande” af Tommy Heisz for nyligt, jeg havde end ikke hørt om forfatteren før trods det faktum, at forfatteren har skrevet […]
The post Indre farvande af Tommy Heisz first appeared on Bogrummet.

Fra tid til anden får man en bog mellem hænderne, der er skrevet af en forfatter, som man intet som helst kendte til på forhånd.

Sådan havde jeg det da jeg fik digtsamlingen ”Indre farvande” af Tommy Heisz for nyligt, jeg havde end ikke hørt om forfatteren før trods det faktum, at forfatteren har skrevet adskillige digtsamlinger og flere dokumentariske bøger om bl.a. den spanske syge i 1918, bandet Love Shop og svømmepigerne fra 1930´erne. Man må vel bare spagfærdigt konstatere, at jeg må have sovet lidt i timen eller lige have taget mig 5 minutter, som man (ikke) siger.

”Indre farvande” hedder denne bog.

En digtsamling på 63 sider, trykt på tykt kvalitetspapir, indbydende og flot omslag på bogen. Allerede der tegner det jo lovende.

Bogen er forfatternes femte digtsamling og er en skønsom blanding af erindringer og fragmenter af drømme og erindringer, blot nedfældet i digtform og ikke som en erindringsbog.

Digtene holder et godt og hæderligt niveau gennem hele bogen, flere af digtene vil jeg betegne som decideret fremragende og næsten drømmeagtigt smukke.

Der er digte skrevet på rejser med erindringsglimt fra disse rejser, men også om frostkolde nætter i slutningen af 80´erne i forfatterens barndomsland, om ungdomstiden hvor der hørtes Eternal Flame på kassettebånd i frikvarteret og om observationer gjort i naturen.

”Indre farvande” er en glimrende digtsamling, som både fanger og fastholder interessen, en bog skrevet af en forfatter, der har en sikker pen og som både kan og vil noget med sine tekster.

Faktisk en overraskende velskrevet bog, dette er bestemt en forfatter jeg har lyst til at læse mere af.

Anmeldereksemplar.

Lån bogen på biblioteket

The post Indre farvande af Tommy Heisz first appeared on Bogrummet.