Ingen udvej er den 3. bog i Cara Hunters krimiserie, som foregår i Oxford. I serien følger vi kriminalinspektør Adam Fawley og hans kolleger. De to første bøger i serien er: Familiens synder og Skjult. Forlagets beskrivelse: “Kriminalinspektør Fawleys værste mareridt bliver til virkelighed, da han skal opklare en af de mest skræmmende sager i… Læs mere Ingen udvej af Cara Hunter

Ingen udvej er den 3. bog i Cara Hunters krimiserie, som foregår i Oxford. I serien følger vi kriminalinspektør Adam Fawley og hans kolleger. De to første bøger i serien er: Familiens synder og Skjult.

Forlagets beskrivelse:

“Kriminalinspektør Fawleys værste mareridt bliver til virkelighed, da han skal opklare en af de mest skræmmende sager i sin karriere.

Midt i juleferien bliver to børn reddet ud af et brændende hus i det nordlige Oxford. Den mindste af drengene er død, og hans storebror svæver mellem liv og død.

Hvorfor var børnene alene hjemme? Hvor er deres mor henne, og hvorfor tager deres far ikke telefonen?

Da Kriminalinspektør Fawley og hans team begynder at undersøge sagen, står det efterhånden klart, at branden ikke var en ulykke. Det var mord.

Og morderen er stadig på fri fod …”

Billede af: Ingen udvej af Cara HunterIngen udvej af Cara Hunter

I 2020 var en af de bedste bøger jeg læste Skjult – det er den 2. bog i serie om Adam Fawley. Derfor var mine forventninger til Ingen udvej bestemt ikke små.

Ingen udvej er velfortalt – og fængede fra start til slut. Plottet er spændende og virker gennemtænkt. Der er flere twists undervejs, og selvom jeg gættede og gættede, så var der faktisk ingen af mine bud, som var (helt) rigtige.

Jeg er virkelig vild med opbygningen af bogen. Fortællingen bliver suppleret af udskrifter af afhøringer, artikler og de kommentarer, der følger med. Disse ting giver et godt indblik i, hvordan folk tænker og agerer i forbindelse med sagen. Bogen er fortalt i 3. person, bortset fra de kapitler, der fortælles af Adam Fawley som jeg-fortæller. Derudover er der to forskellige spor. Det ene spor starter 317 dage før branden, her følger vi familien Esmond – og vi hører om, deres liv frem til branden. Det andet spor foregår i nutiden, og her følger vi efterforskningen. På grund af denne opbygning synes jeg, at historien kommer til at fremstå meget troværdigt. Det kan måske lyde af meget – og uden man har læst bogen kan det måske også virke lidt uoverskueligt, men det er slet ikke tilfældet. Alt bliver flettet fint sammen – og jeg synes, at måden fungerer og giver god mening.

Personbeskrivelserne er både autentiske og troværdige. Adam Fawley fremstår meget sympatisk og er umådelig let at holde af. Derudover hører en del om Fawleys kolleger og deres relationer. Især Fawleys privatliv er i fokus, et privatliv der for tiden er i krise. Det er en krise, som han prøver at skjule for sine kollegaer og prøver at håndtere alene. Vi har tidligere hørt om, hvordan Fawley og hans hustru, Alex har mistet deres søn. Det, vi hører om i denne bog, er en meget realistisk konsekvens af de tidligere sørgelige begivenheder. Denne del er medvirkende til, at det er umulig ikke at føle empati for Fawley, også når man måske har en fornemmelse for, at han måske burde handle lidt anderledes.

Udover de personer vi kender fra tidligere, så hører vi også rigtig meget om de personer, som er involveret i branden. Fordi vi følger det spor, som foregår før branden, så får man et virkelig godt indblik i både karakterernes personligheder, men også i deres indbyrdes relationer. Det vigtigste bliver selvfølgelig, hvem der vil gå så langt, som til at slå familien eller medlemmer af familien ihjel ved en brand…

I Ingen udvej ser jeg ikke miljøet så tydeligt for mig, som i de forrige bøger, men det er absolut heller ikke det vigtigste ved fortællingen.

Ingen udvej er udover krimidelen også en fortælling om kollegaer, relationer og konkurrence blandt dem, om familierelationer og ikke mindst familiehemmeligheder.

Brande i sig selv er skræmmende – men når nogen mister livet i en brand er det næsten ikke til at bære… En mordbrand kan næsten ikke beskrives, det er en form for ondskab, som jeg har meget svært ved at begribe. Ingen udvej bliver en hårrejsende uhyggelig og samtidig sørgelig fortælling.

Billede af: 5 af 6 stjerner /Tine5 af 6 stjerner /Tine

Forlag: Gads forlag
ISBN: 9788712059868
Udgave: 1. udg. 2021
Originaltitel: No Way Out
Oversætter: Brian Christensen
Sider: 368

___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.