Det kan dags dato konstateres, at der ikke er sket en udvikling i den lovede præcisering af skattereglerne vedrørende ”anmeldereksemplaret”.

Tiden går og det er efterhånden længe siden, at vi og andre medier, kunne berette om den nye skattevejledning, der kan få store konsekvenser for udbredelsen af litteratur.

D. 9. marts spurgte forhenværende Statsminister, Lars Løkke Rasmussen, bl.a. Justitsminister Morten Bødskov om man ikke frygtede for den manglende udbredelse af den ”smalle” litteratur. I svaret fra d. 17. marts kan man bl.a. læse Skattestyrelsen vil foretage en præcisering af vejledningen på skat.dk, så det bl.a. vil fremgå, at markedsværdien af bøger, der er påtrykt ”anmeldereksemplar”, efter et skøn kan ansættes til en lavere værdi end butiksprisen.”

Siden er der ikke sket meget. Ingenting faktisk. Jane Andersen, redaktør for bogblogger.dk, udtaler til BogMarkedet:
“Jeg er overrasket over, at der stadig ikke er flyttet et eneste komma i vejledningen på SKAT´s hjemmeside. Det har skatteministeren ellers tydeligt bedt SKAT om at se på. Reelt står bogbloggerne stadig samme sted som da SKAT uden varsel pludseligt ændrede fortolkningen af reglerne.”

Ifølge Jane Andersen, har den ændrede vejledning og den opmærksomhed der fulgte med den, belyst en styrke i branchen.  

“Jeg er stadig imponeret over den opbakning vi som bogbloggere har fået fra hele bogbranchen. Jeg har klart oplevet, at både forfattere, forlag og bogbloggere har stået sammen om at fastholde den brede litteraturformidling. Det handler jo om litteratur og om læseglæde til gavn for hele samfundet.”