Glenn Bechs bestseller fra 2022 sættes op på Aalborg Teater

Manifestet Jeg anerkender ikke længere jeres autoritet, der udkom på Gyldendal i 2022, kan inden længe opleves på de skrå brædder, når Aalborg Teater opsætter bogen til en teaterforestilling, der her premiere d. 11. november.

Bogen, der har vundet både Politikens Litteraturpris og Blixenprisen, har siden sin lancering fået massiv omtale og omtalt som et kampskrift, og nu bliver bogens ord altså oversat til replikker på en scene.

– Med denne første opsætning af Jeg anerkender ikke længere jeres autoritet har vi Danmarkspremiere på et kampskrift, der allerede har sendt ringe i vandet i samfundsdebatten om køn, klasse og repræsentation. Om kløften mellem ”de privilegerede” og de af os, der bare ikke er født med de muligheder, mange andre tager for givet, står der i beskrivelsen af forestillingen. I beskrivelsen lover teateret, at man som tilskuer kan ‘opleve et brølende oprør, der runger så højt, at det vil give genlyd i dig længe efter’.

På scenen vil man kunne opleve Nicolai Duckert Perrild, Kathrine Høj Andersen, Karla Rosendahl og Thomas Kristan Bek i rollerne, og til at få det hele til at spille sammen, finder man Instruktør Niels Erling og scenograf Lise Birch, der også står for kostumer til forestillingen.

Forestillingen kører fra 11. november til 22. december.

Foto: Sara Galbiati