”Jeg vil ikke tilbage” er en digtsamling, der bærer undertitlen ”Digte fra dage med Covid-19”. Kort sagt en bog, hvor forfatteren har skrevet et digt om dagen i de første 80 dage med Covid-19 i Danmark, det første digt er skrevet den dag i marts 2020, hvor statsministeren valgte at lukke landet ned. Det er […]
The post Jeg vil ikke tilbage. Digte fra dage med Covid-19 af Casper Eric first appeared on Bogrummet.

”Jeg vil ikke tilbage” er en digtsamling, der bærer undertitlen ”Digte fra dage med Covid-19”. Kort sagt en bog, hvor forfatteren har skrevet et digt om dagen i de første 80 dage med Covid-19 i Danmark, det første digt er skrevet den dag i marts 2020, hvor statsministeren valgte at lukke landet ned.

Det er der kommet en knap så god og ikke så vellykket bog ud af.

Teksterne i denne bog tåler dårligt, at blive betegnet som digte.

Der er tale om tekster, der fremstår som dagbogsagtige noter om, hvad forfatteren har foretaget sig på de første 80 dage i Corona-tiden.

Et digt kan man vel ikke påberåbe sig at have skrevet når man på side 62 blot skriver:
”Dag 26. 498 indlagte. Orker ikke”. Det er noget man kunne have skrevet i en kalender eller en dagbog, allerbedst havde det nok været bare at nøjes med at tænke det for sig selv, at der er noget man ikke orker. Poesi eller digtning er der efter min mening ikke tale om.

Teksterne i resten af bogen bærer desværre præg af samme form for banalitet.
Tekster om, at forfatteren ser Paradise Hotel i fjernsynet eller på nedlukningens første dag ringer til sin søster, der siger at hun godt kan købe en frysepizza med hjem til forfatteren. Andre tekster handler om, at kæresten har sendt forfatteren en pizza via internettet, en gestus der kaldes ”en kærlighedserklæring af tid, ost og penge”. (side 78) eller om, at forfatteren har været med i et drukspil hos to kammerater, hvor taberen skulle bunde et vodkashot.

For denne anmelder fremstår teksterne i denne bog som hverdags-banaliteter, som forsøges ophævet til litteratur. En slags dagbogs-noter, der nok havde været bedst tjent med, at blive liggende hjemme i skuffen ganske enkelt fordi jeg ikke kan se hvilken relevans disse tekster dog har for omverdenen.

Det kan sagtens være, at denne anmelder bare er en halv-gammel, midaldrende dame, der bare ikke kan se fidusen med denne bog, for det kan jeg ikke. Jeg kan være blind, men for mig var der desværre ikke meget underholdning ved, at læse denne bog. Egentlig en skam, for jeg ville så gerne fordi jeg i virkeligheden til forfatterarrangementer har fået et godt indtryk af forfatteren, der virker som et rigtig sympatisk og venligt menneske, der har pæren i orden.

Denne bog faldt ikke helt i min smag, men det kan igen bare være mig, der i gevaldig grad har misset pointen. Jeg fandt bogen banal og kedelig, men derfor kan andre godt have en helt anden oplevelse når de læser bogen.

Anmeldereksemplar.

Lån bogen på biblioteket

The post Jeg vil ikke tilbage. Digte fra dage med Covid-19 af Casper Eric first appeared on Bogrummet.