Vi tager endnu engang turen til Mure, den lille skotske ø, hvor Flora MacKenzie er vokset op og som hun forlod så snart hun fik chancen. Men da hun kom retur efter flere år, blev …

Vi tager endnu engang turen til Mure, den lille skotske ø, hvor Flora MacKenzie er vokset op og som hun forlod så snart hun fik chancen. Men da hun kom retur efter flere år, blev hun hængende og hun har nu den lille cafe ved den endeløse strand; Annies køkken.

Her laver hun mad og bager efter sin afdøde mors opskrifter. Hendes tidligere chef er, måske, blevet hendes kæreste. Hun kæmper lidt for at finde ud af hvor deres forhold er på vej hen, for Joel er meget fraværende, rejser meget med sit nye job og har svært ved at åbne op overfor Flora.

Joel arbejder for mangemillionæren Colton, der er kærester med Floras bror Fintan. Parret er meget lykkelige sammen og glæden er stor, da Colton frier til Fintan og pludselig har Flora travlt med at arrangere bryllup.

På øen bor også øens lærer Lorna, der er Floras bedste veninde. Hun kæmper for at holde liv i den lille lokale skole, men føler også, at hendes liv er gået helt i stå. Hun er ven med lægen Saif, der er flygtning og som lever i daglig sorg over at have mistet sin kone og børn. En dag er der chokerende nyt om Saifs familie og Lorna må træde til og hjælpe på en måde, hun aldrig har prøvet før.

Selvom de lever et fredeligt liv, på den smukkeste ø, lurer der sorg og ulykke midt i al skønheden.

Det er et skønt gensyn med Flora og Mure. Bogen er dejlig sommerlæsning med emner som kærlighed, familie, venskab og håb. Men her er også knuste drømme, sorg og hemmeligheder. Endnu en hyggelig og velskrevet bog af Jenny Colgan, hvor vi tidligere har anmeldt En meget fjern kyst.

Jenny Colgan, Den lille cafe ved den endeløse strand, oversat af Marianne Linneberg, Rasmussen Cicero, 384 sider, 2020