Kan en rocksanger virkelig have noget meningsfuldt på hjerte, der kan fylde en hel bog? Ja, det kan Jesper Binzer, forsanger i DAD. Det er ikke verdens tykkeste bog og adskillige sider bliver da også …

Kan en rocksanger virkelig have noget meningsfuldt på hjerte, der kan fylde en hel bog? Ja, det kan Jesper Binzer, forsanger i DAD. Det er ikke verdens tykkeste bog og adskillige sider bliver da også brugt på billeder. Men den tekst der er, fortæller en intens og ærlig historie om hvordan det er at være midtpunkt i rockverdenens vilde liv med villige damer, stoffer og druk – men i virkeligheden gerne ville noget andet. Gerne leve et mere ”almindeligt” liv med kone, børn og Disney Sjov i fjernsynet.

Vi kommer helt ind under huden på Binzer og er med på første parket ved både opture og nedture uden at det bliver for meget. Hudløst ærligt er en slidt kliche – som bruges i bagsideteksten. Men det er faktisk en hudløst ærlig Binzer, der netop med denne hudløse ærlighed formåede at holde undertegnede fanget og inddraget.

Hvis man er en populærkulturel ignorant og slet ikke kender DAD og Jesper Binzer, så er man bedre tjent med at gå tilbage til hvad man nu måtte have liggende på natbordet. Men hvis man har rocket bare en lille smule med til ”Sleeping My Day Away”, ”I Won’t Cut My Hair”, ”Bad Craziness” og ”Laugh ‘n’ a 1/2”, så bør man naturligvis plukke denne ned fra bibliotekets hylder og på et ikke-uoverskueligt antal sider blive en stor portion klogere på DAD’s frontfigur.

Jesper Binzer: I won’t cut my hair. Gyldendal, 2012. 255 sider.