Forlagsrepræsentantfirmaet Lics har knap tre år på bagen og udvider nu med den første ansatte. Jesper Provstgaard Kristiansen kommer fra en stilling som indkøber hos Indeks Retail.

”Jeg er en glad mand,” fortæller forlagsrepræsentant Kristian Sondt, stifter af Lics, i telefonen. Han har haft en travl sommer med masser af salg til boghandlere rundt om i landet.

Travlheden betød, at det passede som fod i hose, da Jesper Provstgaard Kristensen kontaktede ham for at høre, om de kunne få et samarbejde i stand:

”Vi står overfor en branche, som i disse dage forandrer og udvikler sig med stor hast. Jeg har desværre i nogen tid måtte takke nej til nye og spændende samarbejdsmuligheder, så nu er tiden moden til at øge kapaciteten,” fortæller Kristian Sondt og fortsætter.

”Hvis jeg skulle pege på nogen, der kunne være med til at løfte den opgave, så er det Jesper. Igennem de sidste tre år har jeg lært Jesper at kende som en dygtig og overordentlig kompetent købmand, der både har sans for bøger og for de mange forskellige strømninger, der gør denne branche unik. Ydermere har Jesper lavet mange succesfulde kampagner, som har medført et godt salg i Indeks Retail-regi.”

Jesper Provstgaard Kristiansen supplerer:

”Vi fandt hurtigt ud af, at vi sammen kunne tilbyde både forlag, butikker og andre samarbejdspartnere i branchen noget helt unikt. Vi er begge ambitiøse på branchen og på firmaets vegne.”

Kristian Sondt ser lyst på fremtiden:

”Vi mener, at vi sammen kan tilbyde en fleksibilitet, som passer til tiden … Med Jesper ombord har vi også mulighed og kapacitet til at kunne tilbyde en bredere vifte af konsultation til forlagene, og på den måde løfte salg og indtjening for både forlaget og boghandlerne,” afslutter han.

Jesper Provstgaard Kristiansen tiltræder den 1. oktober. Han vil fremover sælge bøger i Jylland, mens Kristian Sondt som udgangspunkt tager tager sig af Fyn og Sjælland.