Pressetekst: Den danske bestseller ”Jeg mødte Jesus” sætter tro til debat på hele kontinentet. Foto: Jonas Haarr Friestad.

”Jeg mødte Jesus” af journalist Charlotte Rørth er netop solgt til et af Tysklands toneangivende forlag under Random House, Zukunftsfreude. Det sker kort tid inden, bogen udkommer i Holland hos Wereldbibliotheek, et anerkendt forlag, der blandt andet udgiver den italienske verdensstjerne Elena Ferrante. For få uger siden udkom bogen hos spanske Maeva, og til efteråret er den blandt de første titler hos Polaris, danske Politikens Forlags helt nye søsterselskab i Sverige. Bogen er allerede en bestseller i Norge, hvor den udkom et halvt år efter den danske udgivelse.

– Alle forlag er ikke-religiøse forlag, der ønsker en fordomsfri samtale om, hvad vi tror på, hvorfor og hvordan. Det er tiltrængt i en tid, hvor had og fordomme florerer, siger Charlotte Rørth.

Hun skriver i øjeblikket på en opfølger til bogen om sin undersøgelse af de højst uventede fysiske møder, hun havde med Jesus i et sakristi i Úbeda, Spanien.
– Reaktionen fra læsere har været meget overvældende og overraskende, men siden har min research vist, at over halvdelen af os får en oplevelse i løbet af vores liv. Mange tier dog af angst for at blive latterliggjort. Det vil jeg gøre op med, fortæller Charlotte Rørth.

”Vi mødte Jesus” udgives til oktober på forlaget Tiderne Skifter.