Anmeldt af Tine Færch Forlagets beskrivelse: Harry Hole er begyndt at drikke igen. Rakel – den eneste kvinde han nogensinde har elsket – har smidt ham ud, og han er blevet fyret fra sit job på Politiskolen. Som afdanket legende får han dog allernådigst lov at skubbe rundt med papirer og tage sig af rutinesager … Continue reading Jo Nesbø – “Kniv”

Anmeldt af Tine Færch

Forlagets beskrivelse:

Harry Hole er begyndt at drikke igen. Rakel – den eneste kvinde han nogensinde har elsket – har smidt ham ud, og han er blevet fyret fra sit job på Politiskolen. Som afdanket legende får han dog allernådigst lov at skubbe rundt med papirer og tage sig af rutinesager hos politiet. Harry stilles over for et valg: at gå til bunds med det samme – eller at rejse sig og gå under senere. Da han ikke har mere at miste, begynder han en ensom jagt på en gammel fjende. I KNIV drives Oslo Politis mest sagnomspundne efterforsker ind i et helvede, han ikke i sine værste mareridt har kunnet forestille sig.

Jeg er fuldstændig vild med Harry Hole og æj hvor jeg dog synes, at Jo Nesbø er en fremragende forfatter. Alting flyder afsted på den fede måde. Jeg blev draget ind i historien med det samme og havde svært ved at give slip igen.

Jeg synes det er en smule svært, at skrive for meget af handlingen, uden at afsløre en væsentlig del, som I selv skal have lov at overraskes over, når I læser. Jeg kan dog godt afsløre, at Rakel har smidt Hole på porten. Det har taget hårdt på ham og Harry er røget seriøst på drukvognen igen. Samtidig havner han midt i sit livs mareridt, hvilket er endnu sværere, når man er ved at drukne sig i sprit. Men vi kender jo alle sammen Harry Hole … han formår at trække sig selv mere eller mindre ud af alkoholbadet og indlede jagten på en tidligere kending. En person, som ønsker hævn over Harry og som samtidig voldtager unge kvinder når de har ægløsning. En person som bruger kniv, når han dræber.

Endnu engang har Nesbø skrevet en fuldstændig fantastisk Harry Hole-bog. Den fangede mig og gav mig lyst til at læse i alle ledige stunder. Jeg var sikker på, at jeg havde gennemskuet plottet forholdsvist tidligt. Jeg nåede at tænke, at det var en lille smule kedeligt, men så skal jeg da ellers lige love for, at bøtten vendte. Jeg burde efterhånden kende Jo Nesbø godtnok til at vide, at alt kan ske. Og alt sker. Og ih altså en slutning – det er jo ikke til at holde ud, at der skal gå en evighed, før vi får mere Harry Hole! Og så behøver I vist ikke høre mere for at vide, at her er noget at glæde sig til. 

Det er ikke en hverken skræmmende eller uhyggelig historie, men den er ekstremt godt gennemtænkt. Hvis man ikke har læst de forrige bøger i serien, så skal man ikke starte her. 

Fem krimihjerter

Tine – Team Krimifan og Frk. Tines krimitanker

Har du læst den? Hvad synes du?