Jorden rundt i 80 dage, det er jo ingen kunst…. i vores dage. Men da Jorden rundt i 80 dage af Jules Verne, udkom første gang i 1873 (og på dansk første gang i 1877) var det noget af en bedrift, ja nærmest utænkeligt. Historien tager sin start i London. Phileas Fogg, en statslig mand […]
The post Jorden rundt i 80 dage af Jules Verne first appeared on Bogrummet.

Jorden rundt i 80 dage, det er jo ingen kunst…. i vores dage. Men da Jorden rundt i 80 dage af Jules Verne, udkom første gang i 1873 (og på dansk første gang i 1877) var det noget af en bedrift, ja nærmest utænkeligt.

Historien tager sin start i London. Phileas Fogg, en statslig mand i fyrrerne, er medlem af Reformklubben, her mødes han med ligesindede, læser dagen avis og spiller whist. Men lige netop denne dag d. 2. oktober 1872 var meget anderledes! Tre dage før var Bank of England blevet frarøvet 55.000£, hvilket foranledigede af vennerne i Reformklubben diskuterede hvor en sådan tyv kunne flygte hen, og det ender med et på væddemål på 20.000£ om hvorvidt Phileas Fogg er i stand til at rejse jorden rundt på kun 80 dage. Nu begiver Phileas Fogg og hans tjener Passepartout sig ud på et fantastisk eventyr, et eventyr med masser af fare og forhindringer, hvor det gang på gang ser ud til at de lige så godt kan opgive. Men på trods, holder Phileas Fogg hovedet koldt og tager udfordringerne en efter en.

Bogen er en del af Gads lette klassikere, en serie der også indeholder titlerne Frændeløs , Heidi, Børnene i Nyskoven samt En verdensomsejling under havet. Bogen er målrettet Aldersgruppe: 6-9 år, 10-12 år ( førstnævnte som højtlæsning), og er med sit LIX på 25,4 nok den i serien der kræver størst læsefærdighed af de unge mennesker. Else Schiøler har også her stået for oversættelsen, som hun levere med sikker fornemmelse af handling og målgruppe. Personlig har jeg haft lige så stor glæde af at genlæse Jules Verne, som mine børnebørn har haft ved at lægge ører til oplæsningen.

Bogen er et anmeldereksemplar tilsendt af Gad Børnebøger hvilket dog ikke har påvirket min bedømmelse af bogen.

Lån bogen på biblioteket

The post Jorden rundt i 80 dage af Jules Verne first appeared on Bogrummet.