Pressetekst: Med virkning fra 1. august har JP/Politikens Forlag overtaget forlagene Hr. Ferdinand, C&K og Don Max, der alle har specialiseret sig i oversat litteratur med forfatterskaber som Dan Brown, Elena Ferrante, Stephen King, Alaa Al-Aswany, Sjón og Lena Dunham.  

Købet af Hr. Ferdinand, C&K og Don Max giver JP/Politikens Forlag en attraktiv portefølje af kvalitetstitler, der ligger i direkte forlængelse af forlagets strategiske fokus på forfatterskaber med betydeligt potentiale.  

Lene Juul, forlagsdirektør, Politikens Forlag:

”Vi er meget glade for og stolte over at overtage Hr. Ferdinand, C&K og Don Max, der i mange år har haft stor succes med den oversatte litteratur. Forlagenes udgivelsesprofil og ambitiøse fokus på at kombinere det litterære med det kommercielle passer perfekt til Politikens Forlag, og med de nye forlag får vi styrket vores position på bogmarkedet. Vi glæder os til at arbejde lige så fokuseret med hver enkelt titel i Hr. Ferdinand, C&K og Don Max, som vi gør med bøgerne i Politikens Forlag, og med forfatterskaber som Dan Brown, Elena Ferrante, Stephen King, Alaa Al-Aswany, Sjón og Lena Dunham er der meget at se frem til.”     

Forlæggere Snæbjorn Arngrimsson og Susanne Torpe
“Politikens Forlag er det rigtige sted for Hr. Ferdinand, C&K og Don Max at være. Det er et solidt, ambitiøst og troværdigt forlag, der vil tage sig af vores fantastiske forfattere på bedst mulig måde. Vi har været i forlagsbranchen i mange år og vi vil savne forlagsverdenen, men vi er overbevist om, at det nu er tid for os til at finde nye veje.” 

Hr. Ferdinand, C&K og Don Max fortsætter som imprints i forlængelse af Politikens Forlag. 

Line Miller bliver redaktionschef for de tre forlag. Hun kommer fra en stilling som redaktør for oversat skønlitteratur på Politikens Forlag, hvor hun har stået bag internationale bestsellere som Anthony Doerrs ALT DET LYS VI IKKE SER og Hanya Yanagiharas ET LILLE LIV. Line Miller har været tilknyttet Politikens Forlag siden 2014 og var før det ansat hos Gyldendal.  

Andrea Fehlauer grundlagde i 2014 Don Max som imprint under Hr. Ferdinand og har senest haft succes med Morten A. Strøksnes’ HAVBOGEN. Hun har en fortid som redaktør i Gyldendals skønlitterære redaktion, på forlaget Athene og på det daværende Aschehoug og Lademanns forlag. Hun fortsætter som seniorredaktør med ansvar for Don Max.  

 

Fakta 

  • Forlaget Hr. Ferdinand blev stiftet i 2003 som et søsterforlag til det islandske forlag Bjartur og består desuden af C&K Forlag og Don Max. Forlagene udgiver udelukkende oversat litteratur. 
  • JP/Politikens Forlag blev grundlagt i 1946 og er hjemsted for Politikens Forlag, Jyllands-Postens Forlag, Ekstra Bladets Forlag, Politikens Boghal samt det svenske forlag Polaris.