Der er altså noget ved denne serie, som virker enormt dragende. Om det er al pladderromantikken og historiens forudsigelighed, ja, det er ikke godt at vide. Et er dog sikkert; det er som at dykke …

Der er altså noget ved denne serie, som virker enormt dragende. Om det er al pladderromantikken og historiens forudsigelighed, ja, det er ikke godt at vide. Et er dog sikkert; det er som at dykke ned under en varm dyne en kold eftermiddag at lulle sig ind i Julia Quinns kærlighedshistorie om familien Bridgertons otte børn i 1800-tallets London. En uventet forelskelse er 2. bog i serien, og i denne får familiens ældste søn Anthony Bridgerton kamp til stregen i sin beslutning om aldrig at forelske sig.

Anthony Bridgerton er Londons mest eftertragtede ungkarl. Han er også Londons mest berygtede skørtejæger, og det er derfor ikke ham, den 20-årige Kate Sheffield ønsker for sin smukke lillesøster Edwina. Faktisk vil hun gøre nærmest alt for, at Edwina vælger en anden mand. Anthony derimod har besluttet sig for, at netop dette år er året, hvor han skal slå sig ned og stifte familie. Han ved, at han ikke har mange år at leve i – eller det er han i hvert fald overbevist om – så han skal finde en hustru, som kan give ham en masse børn, der kan føre arven videre. Den eneste hage ved ægteskabet er blot, at han aldrig vil komme til at elske sin hustru, og det skal hun kunne tåle.

Til årets debutantbal er Anthony opsat på, at det skal være årets mest eftertragtede ungmø (Årets Fangst), han skal giftes med, og dette år er det Edwina. Hvad han ikke er forberedt på, er, at det er igennem Kate, at han skal vinde Edwinas gunst. Kate (Fangstens søster) som er en mindre tiltrækkende ilter sjæl, slet ikke efter hans smag og faktisk enormt irriterende – eller er hun nu også det?

Jeg må altså indrømme, at Julia Quinn endnu engang havde mig i sin hule hånd. Denne gang var jeg så heldig at høre noget af bogen som lydbog, og DET kan altså anbefales. Hold nu op et skuespil, man får præsenteret af de dygtige oplæsere, med baggrundsmusik, hundegøen, døre der går og alt muligt. Det var simpelthen så underholdende. Igen hører man sideløbende ”Lady Whistledowns tidskrift” udgivet af den stadig ukendte forfatter. Og hvem nyder ikke lidt godt gammeldags sladder om Londons overklasse? En uventet forelskelse er som sagt 2. bog i en serie på 8, hvor bog nr. 3 heldigvis udkommer i slutningen af denne måned.

Julia Quinn: En uventet forelskelse, People’sPress, Oversat af Christa Leve Poulsen, 365 sider, juni 2020