Nu hvor mørket lægger sig om os, temperaturen falder, og corona afholder os fra de fleste sociale aktiviteter, er det oplagt at bruge de mørke aftener på at læse feel good-bøger, der kan løfte humøret …

Nu hvor mørket lægger sig om os, temperaturen falder, og corona afholder os fra de fleste sociale aktiviteter, er det oplagt at bruge de mørke aftener på at læse feel good-bøger, der kan løfte humøret og varme sjælen.

Cassie Beresford er lykkelig. Hun er stadig vildt forelsket i sin mand gennem 20 år, hun har to dejlige børn, og så har hun lige scoret sit drømmejob som viceinspektør på den lokale skole. Hendes verden styrter imidlertid i grus, da det til et velgørenhedsarrangement i fuld offentlighed bliver afsløret, at hendes mand og bedste veninde har haft en affære gennem flere år.

Cassie er knust, men er nødt til at tage sig sammen, da hun dagen efter skal starte på det nye job. Her viser det sig imidlertid, at hun nu skal overtage stillingen som inspektør i stedet. Hun føler sig på ingen måde klar til det store ansvar, især ikke da investorerne, der ejer det meste af jorden i byen, melder sig på banen og vil jævne skolen og byens grønne områder med jorden for at bygge boliger og en ny superskole.

Cassie er heldigvis omgivet af gode veninder og velvillige kolleger, som gør, hvad de kan for at hjælpe hende videre. Cassies mor, hippien Paula, som hun har et anstrengt forhold til, vil også gerne hjælpe, og Cassies teenagerdatter kaster sig ind i kampen mod investorerne for at redde sin oldefars smukke blomstereng. Langsomt finder Cassie sine egne ben af stå på, og som i alle feel good-bøger er der selvfølgelig også lagt op til romantik, selvom den ikke har nemme kår.

Jeg var vild med karaktererne i denne bog. De er en skøn blanding af snobbet overklasse, hippier, mutte unge mennesker, entusiastiske lærere og midaldrende kvinder der er ved at finde meningen med livet. Som det er typisk i denne type bøger, er de stillet op over for hinanden i de gode og de onde. Man kan ikke undgå at holde med de gode og hade de onde.
Samtidig indeholder bogen tilbageblik til Paulas ungdom, hvor vi efterhånden får et indblik i, hvem Cassies far i virkeligheden er, og hvorfor hverken Paula eller Cassie har haft kontakt med ham hele Cassies liv. Det gav bogen lidt mere dybde, end chicklit normalt har, og et fint plottwist hen mod slutningen.

Min eneste anke er, at bogen godt kunne have brugt en grundigere korrektur, da der er temmelig mange fejl, men overordnet set gjorde det ikke læseoplevelsen dårligere. Smid benene op, put dig under tæppet, og lad dig rive med af Cassies historie.

Julie Houston, En landsbyaffære, Palatium Books, 339 sider, oversat af Camilla Engkjær Laursen, august 2020