“Tirsdag d. 14. februar. Der er så ryddeligt herhjemme, når børnene ikke er her. Jeg falder til ro. Samtidig giver det mig dårlig samvittighed…”
Sådan starter bogen: “Kroppen er en si”, der er en litterær dagbog, …

“Tirsdag d. 14. februar. Der er så ryddeligt herhjemme, når børnene ikke er her. Jeg falder til ro. Samtidig giver det mig dårlig samvittighed…”

Sådan starter bogen: “Kroppen er en si”, der er en litterær dagbog, der strækker sig over et år. Bogen er skrevet af forfatteren Julie Top-Nørgaard, der deler fragmenter af sit liv i dagbogen, der indeholder tanker, beskrivelser af følelser, trivialiteter og et levet liv.

Dagbogen giver Julie Top-Nørgaard mulighed for at betragte sig selv lidt udefra og hun kigger flere gange tilbage i dagbogen og kommenterer på, hvad der optager hende på forskellige tidspunkter. Hvor meget sygdom kan fylde, mens man står midt i det og hvordan det hele ser ud, når man er på den anden side.

Og sådan er der mange genkendelige følelser, der rammer os kvinder, der er midt i voksenlivet og gerne vil jonglere med mand, børn og karriere. Hvor den dårlige samvittighed sniger sig ind som et urimeligt grundvilkår.

Bogen er skrøbelig og stærk og inviterer dig med derind, hvor det ikke altid er pænt. Det forbudte, tabubelagte, det kedelige og hverdagsagtige og det smukke og rørende.

Det er levet liv uden filter og det føles næsten forbudt at komme så tæt på, som om man står og lurer ind af et vindue og iagttager noget meget privat.

Det er ret skønt at følge Julies dagbogstanker så tæt og overraskende mange gange, hvor man føler at man læser om sig selv.

Det er Julie Top-Nørgaards tredje udgivelse.

Julie Top-Nørgaard, Kroppen er en si, Forlaget Fredag, 181 sider, 2018