Historisk, kærlighed, familiefejder og mere til Historien drejer sig om to mænd fra vidt forskellige baggrunde og miljøer, som ender ud i en fjendtlig kamp om magt og ære. Begge mænd er født i 1906, men her stopper ligheden også. Abel kommer fra en fattig landarbejderfamilie i Polen og efter omveje senere emigrerer til USA. […]

Historisk, kærlighed, familiefejder og mere til

Historien drejer sig om to mænd fra vidt forskellige baggrunde og miljøer, som ender ud i en fjendtlig kamp om magt og ære. Begge mænd er født i 1906, men her stopper ligheden også. Abel kommer fra en fattig landarbejderfamilie i Polen og efter omveje senere emigrerer til USA. Kane tilhører den rige klasse specifikt Bostons pengearistokratiske familie. Begge mænd kæmper for at bevare og nå til succes, og skæbnen vil, at deres veje krydses, og fjendtligheden slår gnister mellem dem. For kun én mand kan sidde på toppen.

Spændende historie og bogen er godt skrevet. Det er svært at lade være med at vende side efter side, da historien er så simpel og fangende for læseren. Alle karaktererne er fyldestgørende, og historien er virkelighedstro, trods det er ren fiktion. Man kommer ind under huden på både Kane og Abel, og som læser bliver man splittet over hvilken side man skal tage. Det er blot et tegn på, at Jeffrey Archer er en god karakterskaber og historiefortæller.

Bogen har lidt af det hele i sig. Den kan ikke placeres under én genre. Det er en god blanding, og den har også et budskab, der er vigtigt at pointere i den moderne verden, vi lever i; Kampen for at opnå succes og higen efter penge er altopslugende, og de små vigtige ting i livet glemmes og tilsidesættes. Bogen slår fast, at ægte lykke og succes ikke kan opnås ved hjælp af penge. De første 200 sider er historien så gribende om de to vidt forskellige mænd, men jeg må nok indrømme, at min begejstring dalede lidt, da de to mænds veje krydses; alt for mange tilfældigheder i historien har konsekvens for klimaks, mange misforståelser forekommer, så det ender med, at løsninger på problemerne bliver en tand for kliché. Men det gør ikke læseoplevelsen dårlig, bogen er klart værd at læse.

Jeffrey Archer har et succesfuldt fantastisk forfatterskab og mange af hans bøger er på bestseller-listen i flere lande. Som 29-årig var han medlem af det britiske parlament, men ryger i fængsel, hvilket kommer til at koste ham alt – også hans politiske karriere. Da han kommer ud igen, skal han starte sit liv forfra, og for at kunne betale sin gæld tilbage, starter han som 34-årig sin rejse som forfatter med bogen “Stjålne penge varer ikke længe”. Bogen “Kane og Abel” udkom i 1979 og er blevet solgt i mere end 33 millioner eksemplarer, og selv 41 år efter den oprindelige udgivelse er bogen stadig et hit.

Anmeldereksemplar.

Lån bogen på biblioteket