En ny tre binds serie har set dagens lys hos forlaget E-voke, og vi er denne gang i fantasygenren. Kaosstenen-De blodige ruiner foregår i landet Nemes, hvor et oprør er i gang. Man forsøger at formilde befolkningen ved at lade adelens sønner indkalde til hæren, hvilket ikke er sket før. Navel og Areas er to […]
The post Kaosstenen 1 – De blodige ruiner af Gabriel Katz first appeared on Bogrummet.

En ny tre binds serie har set dagens lys hos forlaget E-voke, og vi er denne gang i fantasygenren. Kaosstenen-De blodige ruiner foregår i landet Nemes, hvor et oprør er i gang. Man forsøger at formilde befolkningen ved at lade adelens sønner indkalde til hæren, hvilket ikke er sket før. Navel og Areas er to modsætninger, men de bliver selvfølgelig venner. De bliver sendt til den nordlige provins, hvilket passer Navel godt, da der er roligt, men Areas vil hellere have action.

Det får han en dag da de er på patrulje i De glemte guders forbudte skov. Sergenten dræber en dreng der har ramt ham med en sten. Drengen er flygtet ned i et gammelt tempel, og den uskyldiges blod løber mod en sten der tændes på magisk vis, og Areas kan ikke lade være med at røre stenen.

Samtidig invaderer barbarerne landet og da Areas og Navel skal undersøge truslen, mister de Areas. Han har forinden gjort dem urolige og mistænksomme, da han ikke er sig selv efter at have rørt stenen.

Det er på mange måder en klassisk historie med to modsætninger der bliver venner, livet på kasernen

med onde officerer der nedgør soldaterne, en smuk kvinde der bliver reddet fra voldtægt og bliver heltens elsker, alt sammen i en spændende atmosfære af krig og magi. Det er en både flot og dragende fortælling, fantasy er jo ligesom science fiction en grænseløs genre, og den kan gå i hvilken som helst retning. Gabriel Katz har dog godt styr på historien, og som så mange gange før, så vinder albummet i anden læsning (det fortæller måske mere om undertegnede end albummet!). Jeg var lidt forvirret over hvor starten af albummet foregik, men det giver mening til slut, og samtidig har jeg altid haft svært ved at genkende soldater i uniform, og det gør sig også gældende her. Det er ikke så tit de bruger hinandens navne, så på den måde blev jeg som læser sat lidt på prøve.

Men flot er det. Ligesom jeg ikke kender Gabriel Katz, så er illustratoren Stéphane Créty også ny for mig, men han tegner utrolig godt og effektfuldt. Jeg synes blandingen af sider med traditionelle ruder og sider der er fyldt helt, er et godt mix. Ligeledes lader han nogen gange tegningerne gå ind over sideruderne, så man nærmest får en 3D effekt hvor man er tæt på at få et barbarhoved ud i stuen. Samtidig spreder blodet sig under ruderne og helt ud i margen. Et sjovt gimmick, og det understreges kun af den fremragende farvelægning af Leonardo Paciarotti.

Et flot og spændende værk der skal følges helt til dørs. Er man til Game of Thrones og fantasy i det hele taget, så bliver man også ramt af dette album. Vi må dog vente til 2022 for næste album, men mon ikke det er ventetiden værd?!

Anmeldereksemplar.

Lån tegneserien på Bibliotek.dk

The post Kaosstenen 1 – De blodige ruiner af Gabriel Katz first appeared on Bogrummet.