Fem håndfulde fantastiske børnebøger har Kasper Hoff udgivet på Gyldendal siden sin debut i 2009.

Stilsikker fortællestil, fantasi og sans for den gode historie er stikord bag tildelingen af Gyldendals Børnebogspris til Kasper Hoff. 

Han står bag populære serier som ‘Drengen der fik ting i hovedet’, ‘Gamerz’, ‘Universets helte’, ‘Doktor Z’ og ‘Zonen’. For fjerde år i træk er Kasper Hoff nomineret til børnenes egen læserpris, DR Ultras Orlapris. I år er han nomineret med den førstnævnte serie. 

“Kasper har ramt en kunstnerisk åre i sig selv, når han skriver børnelitteratur. Han har et kæmpestort talent for at give fantasien frit løb i alt fra tidsrejser og rumeventyr til totalt tilspidsede liv og død-scener i et computerspil. Han forstår virkelig sine læsere, og de ting der optager dem – og netop derfor rammer han så rent med sine bøger,” udtaler Redaktionschef i Gyldendal Børn & Unge, Elin Algreen-Petersen, i forbindelse med tildelingen af prisen. 

Udover sine populære børnebøger har Kasper Hoff skrevet 20 skuespil til teater og radio, hvor de fleste er blevet opført på Det Kgl. Teater, samt otte radiodramaværker.

Gyldendals Børnebogspris blev uddelt første gang i 1982, og blandt tidligere modtagere er navne som Tine Bryld, Kim Fupz Aakeson, Jacob Martin Strid, Ib Spang Olsen og Rasmus Bregnhøi (vinder 2017).

Kasper Hoff modtager 100.000 kroner oveni hæderen.

BogMarkedet ønsker tillykke!

Foto: Robin Skjoldborg.