Statens Kunstfond udgiver inspirationskatalog til møder mellem børn og unge og litteraturen.

For tredje gang udgiver Statens Kunstfond et katalog med arrangementer med forfattere og illustratorer, der kan inspirere skoler og institutioner til at gøre litteraturen levende for børn og unge.

Ønsker man besøg af en forfatter, så kan man nu dykke ned i Kunstfondens nye udgave af online kataloget Levende litteraturmøder for børn og unge, der rummer 68 forskellige arrangementer.

– Kataloget præsenterer et mangfoldigt og sprudlende forfatterfelt i ny dansk børnelitteratur og skal gøre det nemmere at tilrettelægge relevante og inspirerende litteraturmøder i skoler og institutioner, skriver Statens Kunstfond på sin hjemmeside, hvor man også kan gå på opdagelse i kataloget.

Ligeledes har Kunstfonden åbnet for ansøgning til puljen Levende litteraturmøder for børn og unge, hvor skoler, dagtilbud, biblioteker m.fl. kan søge om honorarstøtte til forfatterbesøg for børn og unge. Tanken er, at man kan hente inspiration til arrangementer i det nye forfatterkatalog, inden der søges støtte til et arrangement gennem puljen. Dog er det ikke et krav, at forfatteren eller illustratoren er en del af kataloget.

Læs mere om puljen her: Puljen Levende litteraturmøder for børn og unge.

Foto: Torben Petersen