Krimiforfatteren blev overrasket ved weekendens Krimimesse i Horsens.

Katrine Engberg var i år nomineret i et stærkt felt, som også talte Ida Jessen, Mich Vraa, Annette Bjergfeldt, Sissel-Jo Gazan, Jesper Wung-Sung, Anne Lise Marstrand-Jørgensen og, ikke mindst, Stine Pilgaard, som modtog De Gyldne Laurbær tidligere på året.

’Isola’ er det femte selvstændige bind i serien om efterforskerne Jeppe Kørner og Anette Werner, og bogen markerer ifølge Katrine Engberg selv afslutningen på serien, der også omfatter ’Krokodillevogteren’, ’Blodmåne’, ’Glasvinge’ og ’Vådeskud’. Serien er solgt til udgivelse i 28 lande.

Der er tradition for, at den vindende forfatter ikke bliver varskoet på forhånd, men får overrakt prisen som en overraskelse. Katrine Engberg blev således overrasket med prisen på Krimimessen i Hosens af adm. direktør for Bog & idé, Marianne Lyngby Pedersen.

Med æren som årets modtager af MARTHA-prisen følger af en statuette udført af billedkunstner Kaj Rugholm samt et håndtegnet forfatterportræt af tegner Morten Ingemann, som især er kendt for striben ‘Og det var Danmark…’ i Ekstra Bladet