Den vestjyske forfatter, Kim Blæsbjerg, er en klar vinder af De Gyldne Laurbær

Kim Blæsbjerg er netop blevet overrasket som vinder af De Gyldne Laurbær 2023 for sin roman De bedste familier, der udkom for præcist et år siden på forlaget Gutkind.

Vinderen af prisen findes via en afstemning blandt landets boghandlere, og her modtog Blæsbjerg cirka halvdelen af stemmerne. Katrine Marie Guldager, Eva Tind, Olga Ravn og Mich Vraa fik også en del stemmer, men ikke nok til at true Blæsbjerg. I alt 47 forfattere modtog stemmer.

– Kim Blæsbjerg kan siges at være the hardest working man i dansk litteratur. Han har siden sin debut i 2002, stilfærdigt men vedholdende, udgivet en række væsentlige værker, først i kortprosaformat, siden i form af store samfundsorienterede romaner af høj kvalitet. At indsatsen nu hædres med De Gyldne Laurbær er derfor særlig velfortjent og glædeligt, udtaler Jacob Søndergaard, forlægger og direktør for Gutkind.

Kim Blæsbjerg er født i 1974 og opvokset i Lemvig i Vestjylland. Han er uddannet fra Forfatterskolen i København i 1997 og cand.mag. i dansk fra Københavns Universitet.

De Gyldne Laurbær regnes som en af landets vigtigste litteraturpriser og er blevet uddelt siden 1949. Senere på forårets fejres Blæsbjerg ved den traditionelle Laureatfest, hvor selve laurbærkransningen finder sted.