Flere af Yan Liankes værker er bandlyst i hjemlandet Kina. Nu kan man opleve ham i København til maj.

Litteratur Live og Bogforum har sammensat en aften, hvor man kommer rundt i kinesisk litteraturs mange facetter.

Det sker d. 24. maj, hvor en af Kinas allerstørste nulevende forfattere, Yan Lianke, kommer til København i Politikens Hus. Her vil Lianke, der hvert år nævnes i sammenhæng med Nobelprisen, tale med litteraturanmelder Bjørn Bredal om sin aktuelle roman Dage, måneder, år (Klim), der oversættes af Susanne ​Posborg og udkommer en uge før selve arrangementet. Forfatter Xinxin Ren Gudbjörnsen, vil oversætte samtalen mellem Lianke og Bredal.

Derudover kan man opleve Peter Damgaard, der er ph.d. i kinesisk litteratur, oversætter og medforfatter til bogen Kinesisk litteratur i 3000 år (Gads Forlag, 2024). Damsgaard vil give en introduktion til en lang, traditionsrig litteraturhistorie og samtidig trække Yan Liankes forfatterskab ind i oplægget, så at publikum får et bedre kendskab til nogle af de temaer og formgreb, der bruges i den kinesiske forfatters bøger.

Dagen efter arrangementet i København gæster Yan Lianke og Peter Damgaard Aarhus i samarbejde med litteraturfestivalen LiteratureXchange. Dette foregår i Dokk1.

Om Yan Lianke
Yan Lianke (f. 1958) har skrevet flere internationalt anerkendte romaner og novellesamlinger. Han har modtaget adskillige priser for sit forfatterskab og er flere gange nævnt i sammenhæng med Nobelprisen. Hans værker har Kina som fællesnævner, men er alle unikke i forhold til emner og stilistiske greb. Flere af værkerne er blevet bandlyst i Kina.

Foto: Shiyi Peng