På en af sine vandreture redder Gammelpot, en troldmands dreng der hedder Knipse-Pif, fra en usædvanlig knibe. Men det med at udføre tryllekunster kræver øvelse, som Knipse-Pif ikke gider at bruge tid på, han vil heller ud at fiske. Og det er hans far troldmanden Socratof ikke glad for. Og en dag går det da […]

På en af sine vandreture redder Gammelpot, en troldmands dreng der hedder Knipse-Pif, fra en usædvanlig knibe. Men det med at udføre tryllekunster kræver øvelse, som Knipse-Pif ikke gider at bruge tid på, han vil heller ud at fiske. Og det er hans far troldmanden Socratof ikke glad for. Og en dag går det da også helt galt for Knipse-Pif og Gammelpot og hele slottet er pludselig oversvømmet og pludselig er der også to Gammelpotter.

Gammelpot og Knipse-Pif er nr 11 i serien om Gammelpot. Som de andre ny restaurerede udgaver, har den her også en lille intro, som virkelig er interessant at læse. I den her intro fortæller Thom Roep om hvordan en tegneserie bliver til og om at Piet Wijn modtog en ærespris for sit samlede værk, som er mere end velfortjent. Få mennesker kan få en historier til live som Piet Wijn. Illustrationerne er virkelig noget for sig selv, de er så detaljerige som kun få formår at tegne. Sammen med Thom Roep har de virkelig skabt en fantastisk tegneserie der taler til både børn og voksne. Nogle af historierne er helt tilbage fra 1970´erne men er stadig tidssvarende, selvom opbygning er lidt kliche. Det er ikke den bedste Gammelpot, men stadig sjov og ikke mindst meget smukt illustreret.

Lån tegneserien på biblioteket