Igen har Jo Nesbø vist, at han på allerbedste vis kan sin metier, når det drejer sig om at skrive en thriller ”Kongeriget” er en enkeltstående thriller og handler således ikke om Nesbøs verdensberømte Harry Hole. ”Kongeriget” foregår i en lille norsk fjeldbygd, Os. Umiddelbart forestiller man sig nok ikke, at der i sådan et … Continue reading ”Kongeriget” af Jo Nesbø

Igen har Jo Nesbø vist, at han på allerbedste vis kan sin metier, når det drejer sig om at skrive en thriller

”Kongeriget” er en enkeltstående thriller og handler således ikke om Nesbøs verdensberømte Harry Hole.

”Kongeriget” foregår i en lille norsk fjeldbygd, Os. Umiddelbart forestiller man sig nok ikke, at der i sådan et lille samfund kan foregå så meget fordækt og kriminelt, som tilfældet er i Os.

Den ene af bogens hovedpersoner er tankstationsbestyreren Roy, som også er mekaniker. Hans yngre bror Carl – den anden af bogens hovedpersoner – har i mange år levet i udlandet. Carl vender nu tilbage til Os sammen med sin kone, Shannon. Han har store planer om at bygge et stort luksushotel på den grund, som han og Roy i fællesskab har arvet efter deres forældre.

Efter at Carl er kommet tilbage, bliver der i byen rippet op i hemmeligheder fra de to brødres barndom – hemmeligheder, der direkte og indirekte skaber problemer for flere af indbyggerne i Os.

Det er ikke småproblemer, det drejer sig om. Der er tale om forbrydelser af værste skuffe samt ”snavs” af forskellig karakter – alt sammen noget, som flere ikke ønsker skal komme frem i lyset.

På mesterlig vis skildrer Jo Nesbø, alt det som sker nu samt de gamle sager, som der efterhånden bliver rippet op i.

Bogens mange forskellige personer står levende for en. Man konstaterer også, at personer, som gerne vil fremstå som sympatiske og ordentlige mennesker viser sig at være det stik modsatte. Det handler ofte om at mele sin egen kage.

Man fornemmer også, hvordan livet i et lille samfund leves på godt og ondt samt det ”fnidder og fniller”, der indbyrdes hersker mellem nogle af indbyggerne.

Som nævnt i min indledning mestrer Jo Nesbø thrillerens kunst. Det, der gør ham til en mesterforfatter, er, at han evner at skrive forskelligartede thrillers, som adskiller sig fra hinanden.

Jeg tror, det er rigtig godt for Jo Nesbøs forfatterskab, at hans bøger om Harry Hole ikke kommer i en jævn og lind strøm, men sættes på pause en ”anden bogs tid”, så Jo Nesbø med fornyet kraft kan gå i gang med den næste bog om Harry Hole, som vi er et væld af læsere verden over, der holder umådelig meget af.

Uanset hvad Jo Nesbøs næste udgivelse bliver, forventer jeg mig igen igen en stor læseoplevelse

Fem krimihjerter

Modtryk 2020 – 524 sider

Findals krimiside

Klik HER og se alle mine anmeldelser

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen kommer som e-bog og lydbog på MOFIBO

Har du læst den? Hvad synes du?