Titel: Fantastiske skabninger – kreativiteten bag filmen Forfatter: Dermot Power Forlag: HarperCollins Nordic Udgivet: 2016 Sider: 264 Bedømmelse: 5/5 Anmelder: Pipaluk Handling: Bogen er en række billeder med tekst, som fortæller om skabelsen af tegningerne til fantastiske skabninger. Min mening: Det er en virkelig gennemarbejdet bog, som virkelig viser alt det arbejde der har været med […]

Titel: Fantastiske skabninger – kreativiteten bag filmen

Forfatter: Dermot Power

Forlag: HarperCollins Nordic

Udgivet: 2016

Sider: 264

Bedømmelse: 5/5

Anmelder: Pipaluk


Handling:

Bogen er en række billeder med tekst, som fortæller om skabelsen af tegningerne til fantastiske skabninger.

Min mening:

Det er en virkelig gennemarbejdet bog, som virkelig viser alt det arbejde der har været med at skabe hele dette univers som film. Det har ikke været en let opgave og det kan man godt se når man læser denne bog. Jeg elskede det med at man kom med helt ned til første tegning af eksempelvis en skabning og så følger udviklingen hele vejen igennem til et slutprodukt – det er genialt. Han forklarer forskellige ting om hver tegning, som tankerne bag, hvorfor den skulle laves, om den kom med i filmen eller ej med mere. 

Det er en ualmindelig spændende bog, som er nem at læse og giver et super billede af hvor lang tid det tager at lave en film som denne. Det er et utroligt arbejde de har lavet og den gav mig lyst til at se filmen en gang til. Jeg så den i biografen da den udkom der. Denne bog giver mere dybde og kærlighed til hele dette univers, hvilket jeg virkelig godt kunne lide. Tegningerne er så smukke og fantastisk skabt, teksterne er til at forstå og jeg fløj bare igennem bogen.

Der er to ulemper ved denne bog. Forordet og introduktionen er en smule langtrukne og kedelige, men er du kommet over det, så er bogen fantastisk. Den anden ting er at bogen er meget stor og tung, så du skal sidde et sted hvor der er god plads til bogen. Udover det er bogen i super kvalitet og bestemt værd at læse.

Hele ideen med at blive lukket ind bag filmen er simpelthen så skøn. Jeg elsker at få mere dybde i mit Harry Potter og Fantastiske skabninger univers