Rune T. Kiddes vanvidsleg med klassiske eventyr går videre, og med sagaen om Klatkagebjerget kaster han sig lystigt over diverse børnesange, han enten digter videre på, eller laver en optakt til. Efter hver historie er findes sangen gengivet, altid i ret omskrevet, men alligevel genkendelig form. Generelt rabler Kidde uhæmmet løs, men i “Borgen ved […]
The post Krigen om Klatkagebjerget og andre historier af Rune T. Kidde first appeared on Bogrummet.

Rune T. Kiddes vanvidsleg med klassiske eventyr går videre, og med sagaen om Klatkagebjerget kaster han sig lystigt over diverse børnesange, han enten digter videre på, eller laver en optakt til. Efter hver historie er findes sangen gengivet, altid i ret omskrevet, men alligevel genkendelig form.

Generelt rabler Kidde uhæmmet løs, men i “Borgen ved Himmelgrå Å”, som er samlingens tredje sidste historie, skiftes der gear og tonen bliver direkte poetisk. Ellers ligger samlingen i vejbanen med de grove løjer. Alt er håbløst plat, de geniale indfald, ord og navne dryppes med rund hånd på bogens sider og vi møder en generalkommanpedant von Hattenbrusk, der forsøger at få de tre dovne soldater Benny, Brian og Bertram til at bestille noget, så fjendens stilling på Klatkagebjerget kan indtages. Hattenbrusk er et standardeksempel på Kiddes fuldstændig respektløse omgang med alt der lugter bare en smule af autoritet.

Flemming Quist Møllers tegninger er fede, farverige og passer fantastisk med Kiddes bindegale fortællestil.

Biblioteket anbefaler den som højtlæsning fra 5 år, og jeg kan kun bringe den anbefaling videre. Det vil også være dejligt befriende for den voksne. Sangformatet byder ikke altid op til de helt store fortællinger og derfor virker samlingen en smule tam, og blegner i sammenligning med perler som “Ækle æventyr”, “H.C. Anderledes” og “Grimmere end Grimm”.

Lån bogen på biblioteket

The post Krigen om Klatkagebjerget og andre historier af Rune T. Kidde first appeared on Bogrummet.