‘Satans sommer’ er strøget direkte ind på Spiegels bestsellerliste efter at være udkommet på tysk 27. december.

Parret udkom på tysk første gang i efteråret med krimidebuten Vinterland, som blev rigtig fint modtaget blandt de tyske læsere.

Nu er bog nummer to i krimiserien om Juncker & Kristiansen, Satans sommer eller Todland, som den hedder på tysk, udkommet og efter første salgsuge ligger bogen på førstepladsen hos det store tyske dagblad Der Spiegel.

Faber & Pedersens tyske forlag er Blanvalet, og herfra udtaler seniorredaktør Jana Breunig:

– Efter min mening er Faber & Pedersens succes en kombinationen af flere ting. Vi har to virkelig interessante forfattere, et ekstraordinært politi-makkerpar – følelsesmæssigt dybdegående, hver især med spændende baggrunde – og så naturligvis et ekstremt nervepirrende, specielt og uventet krimiplot.

Det danske forfatterpar er selvfølgelig også meget glade for nyheden.

– Da vi hørte, at den tyske udgave af Satans sommer er røget direkte ind på førstepladsen på Spiegels bestsellerliste, måtte vi simpelthen knibe os selv i armen. Det tyske bogmarked er Europas største og vigtigste. For de fleste forfattere er det en drøm, at ens bøger klarer sig godt der, og det ser unægtelig ud til, at de tyske læsere har taget godt imod vores to hovedpersoner, Juncker og Kristiansen. Det har vi også kunnet mærke på de reaktioner, vi personligt har fået fra læsere og bloggere i Tyskland.

Herhjemme udkom bog nummer tre i serien, Kvæler, i sommers.

Foto: Thomas Howalt Andersen