Chris D’Amato har allerede begejstret med udgivelser som Malkøbing Museum og Delirium, der var henholdsvis spøgelseshistorier og science fiction, så det er en forfatter der kommer lidt omkring i genrerne. Krukken er en lang historie/novelle på 42 sider i et smart lille lommeformat, kun udgivet i 100 eksemplarer. Historien foregår i 1915, hvor en ung […]
The post Krukken af Chris D’Amato first appeared on Bogrummet.

Chris D’Amato har allerede begejstret med udgivelser som Malkøbing Museum og Delirium, der var henholdsvis spøgelseshistorier og science fiction, så det er en forfatter der kommer lidt omkring i genrerne.

Krukken er en lang historie/novelle på 42 sider i et smart lille lommeformat, kun udgivet i 100 eksemplarer.

Historien foregår i 1915, hvor en ung lægestuderende rejser til Utburd i Norge for at afslutte sin uddannelse. Lægen fortæller selv sin historie og ligger ikke skjul på, at han ikke er nogen særlig god læge. Han ender da også med at arbejde hos en fattiglæge, der hjælper de ”lokale dårer” der lever under kummerlige forhold.

En dag modtager han en krukke som betaling fra en syg sømand, der naturligvis advarer ham mod at åbne den, da han påstår, at den har tilhørt Pandora. Men kan han mon lade være?….

Krukken er en fin lille fortælling fortalt i gammelt sprog fra tiden omkring det forrige årtusindskift. Stemningsfuld og mystisk og flot illustreret af Paul Arne Kring. Den er ret hurtigt læst, og det ville have glædet mig endnu mere, hvis den havde indgået i en samling af lignende historier, men som enkeltstående historie fungerer det nu også fint.

Hvis man googler Utburd får man lidt en fornemmelse for historiens gru.

Anmeldereksemplar.

The post Krukken af Chris D’Amato first appeared on Bogrummet.