Kulturpas i Tyskland er en stor succes i følge landets kulturminister.

I efteråret 2022 besluttede den tyske regering, at uddele et kulturpas til alle unge under 18 år.

Initiativet har givet 750.000 unge tysker muligheden for at benytte 200 euro over to år på det kultur, som de nu har lyst til at bruge dem på.

Via Kulturpas-appen, der har været tilgængelig siden 14/6, har 350.000 hentet appen, og 130.000 unge har allerede aktiveret deres kulturbudget: Af disse har 106.000 brugt dele af deres kulturpenge på bøger, hvilket bringer bøger op på en førsteplads foran biografbilletter med 81.000 registreringer.

– Omkring seks uger efter lanceringen af ​​KulturPasset kan vi se, at KulturPasset virker og har den tilsigtede effekt, siger kulturminister Claudia Roth på regeringens hjemmeside og tilføjer:
– Det er en rigtig vellykket start, som viser, at det kan betale sig for lokale kulturudbydere at deltage i KulturPasset,” siger Roth.

Udover at støtte unges kulturvaner, er det også en chance for kulturinstitutioner, at vinde kunder og publikum tilbage efter Corona-pandemien. Målet er at KulturPasset bruges til at øge efterspørgslen i institutionerne og sætte dem i stand til at tiltrække nyt publikum, beskrives det på den tyske regerings hjemmeside.