Efter Martin Juncker har afsluttet de ting han arbejdede med i Sandsted, har han nu fået sig en lille, trist lejlighed i København. En lejlighed med de ting der har en form for brugsværdi, det eneste der mangler i Junckers nye bolig er sjæl. Det er ikke et sted han ynder at være, blot et sted hvor han sover. Efter skilsmissen fra Marianne, bruger han om muligt endnu mere tid på arbejde en han gjorde før, og det er der sørme brug for.  En nynazist er blevet dræbt under en demonstration på Nørrebro. Gerningsmanden bliver hurtigt anholdt og bliver fængslet. [Læs mere..]
Indlægget Kvæler blev først udgivet på .

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = ‘//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6’;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Efter Martin Juncker har afsluttet de ting han arbejdede med i Sandsted, har han nu fået sig en lille, trist lejlighed i København. En lejlighed med de ting der har en form for brugsværdi, det eneste der mangler i Junckers nye bolig er sjæl. Det er ikke et sted han ynder at være, blot et sted hvor han sover. Efter skilsmissen fra Marianne, bruger han om muligt endnu mere tid på arbejde en han gjorde før, og det er der sørme brug for. 

En nynazist er blevet dræbt under en demonstration på Nørrebro. Gerningsmanden bliver hurtigt anholdt og bliver fængslet. Signe forsøger at få en tilståelse ud af den unge mand, han har en rigtig dygtig forsvarer. Samtidig finder man en ung kvinde dræbt på Amager Fælled, hun er bliver seksuelt skændet på yderst bizar vis. Da politiet finder ud af hvem den unge kvinde er, bliver den unge mand, de netop har fængslet langt mere interessant. Umiddelbart virker det som om han skal være fængslet langt flere år, end først antaget. Sagen virker simpel og ligetil, men så finder man endnu et lig… Signe Kristiansen har det psykisk svært. Hun har fortsat psykiske problemer og det er virkelig svært for hende at arbejde tæt sammen med den kollega, der 4 år tidligere voldtog hende. Hun hader ham, og det er svært at hun ikke kan fortælle det til nogen. Hvem vil tro hende? Ikke engang hendes ægtemand ved noget. Han føler at de står i personlig gæld til overfaldsmanden, han reddede trods alt Signes liv engang.. 

 

Anmeldelse:“Kvæler” er Bind 3 i krimiserien om Martin Juncker, Signe Kristiansen og resten af holdet bag Afdelingen for personfarlig kriminalitet. Det er helt klart en fordel at have læst de forrige to romaner i serien (Vinterland og Satans Sommer). På den måde har man en god baggrund til at få styr på de udfordringer, bogens hovedkarakterer står med i privatlivet og på jobbet. Ikke mindst de interne stridigheder i personalegruppen på politistationen, dem er rigtig mange af. Det må dog siges at “Kvæler” er skrevet så nye læsere kan stå på her. 

Forfatterparret Kim Faber og Janni Pedersen står bag denne virkelig spændende og fængslende pageturner. Jamen det kan siges rent ud : De har fandme gjort det igen!

Historien er flot komponeret og de har en eminent måde at bygge en handling op. Der er mange twists og overraskelser, hvilket gør historien umulig at slippe. Bogens hovedpersoner bliver ikke skånet på nogle måder. Der er både, personlig savn, sorg og uløselige gotiske knuder, der skal arbejdes med. Forfatterparret forstår at få doseret de spændinger der er personerne imellem lige til stregen, så det ikke bliver for langtrukken og “for træls”. Der er nogle interne stridigheder i Junckers gruppe der hele tiden ligger og lurer i overfladen, der gør stemningen elektrisk. Dette beskrives så læserens følelser bliver testet, og frustrationerne unægtelig dukker op. 

Jeg har læst de to forrige romaner, og var meget begejstret for dem begge , men må sige at “Kvæler” er den bedste af de tre. Den kan læses af alle der elsker en god historie, der er ikke blod, udpenslet vold eller andet grænseoverskridende beskrivelser. Der er til gengæld en fremragende intensitet til stede, og bogen er umulig at slippe igen, også selvom det koster nattesøvn ????

Denne fantastiske roman er et absolut must for alle der elsker krimier  !

Forfatterparret har ligeledes skrevet :VinterlandSatans sommer

 

Titel: KvælerForfatter: Kim Faber og Janni PedersenGenre: KriminalromanForlag: Politikens ForlagUdgivet: 2021Sider : 410Bedømmelse:  6 out of 6 stars (6 / 6)

Indlægget Kvæler blev først udgivet på .