Kvinde kend din historie giver en portræt af 50 meget forskellige danske kvinder som har levet i tidsrummet fra 1430 (dronning Dorothea) til 2018 (Ellen Andersen). I denne lange tidsperiode sker der naturligvis rigtig mange forandringer såvel i samfundet som i holdninger til diverse emner, som bogen er opdelt i – uddannelse, arbejde, ægteskab & […]
The post Kvinde kend din historie. Spejl dig i fortiden af Gry Jexen first appeared on Bogrummet.

Kvinde kend din historie giver en portræt af 50 meget forskellige danske kvinder som har levet i tidsrummet fra 1430 (dronning Dorothea) til 2018 (Ellen Andersen). I denne lange tidsperiode sker der naturligvis rigtig mange forandringer såvel i samfundet som i holdninger til diverse emner, som bogen er opdelt i – uddannelse, arbejde, ægteskab & parforhold, seksualitet & køn, at få børn, magt & politik, økonomi & iværksætteri, sport og sidst, men ikke mindst kunst & litteratur.

Gry Jexens mål med bogen – tror jeg – er at fortælle, at den lærdom, vi alle har fået i historietimerne kun har været den halve sandhed. Også kvinderne har i tidens løb spillet en endog meget stor rolle for vores fælles udvikling og det samfund, vi i dag er nået frem til. Hvert af de nævnte afsnit i bogen indeholder således en beretning om kvinder, som har været af stor betydning indenfor sit felt og har sat sine præg på tiden.

Det siger sig selv, at et sådant værk med omtale af 50 kvinder på godt 300 sider ikke kan rumme stor dybde, og man sidder derfor – i langt de fleste tilfælde – tilbage med en følelse af ikke at være færdig med det menneske, og jeg tror, at mange læsere vil følge op på de små levnedsbeskrivelser og finde ud af, hvad den pågældende kvinde ellers har bedrevet, og hvordan historien egentlig sluttede. Dermed åbner forfatteren vores interesse for fortiden, ikke blot som de mandlige historieskrivere hidtil har beskrevet den, men mere i ligestillingens ånd. En bog som giver appetit til mere læsning.

 

Anmeldereksemplar

Lån bogen på biblioteket

The post Kvinde kend din historie. Spejl dig i fortiden af Gry Jexen first appeared on Bogrummet.