Bogen var alt for lang og jeg snublede over alt for mange stavefejl, manglende ord og slåfejl. Jeg fik hurtigt den tanke, at der måtte være tale om en selvudgiverbog, og ved søgning på Google blev det bekræftet, at forlaget Trykværket er et medudgiverforlag, der hjælper forfattere med at få udgivet deres bogprojekter. Jeg ved […]
The post Kvinden fra Magnoliavej af Anne Heurlin & Torsten Warrer first appeared on Bogrummet.

Bogen var alt for lang og jeg snublede over alt for mange stavefejl, manglende ord og slåfejl. Jeg fik hurtigt den tanke, at der måtte være tale om en selvudgiverbog, og ved søgning på Google blev det bekræftet, at forlaget Trykværket er et medudgiverforlag, der hjælper forfattere med at få udgivet deres bogprojekter. Jeg ved ikke, hvor meget forlaget hjælper forfatterne, men lidt venlig assistance ville have været godt.

Jeg følte mig til tider klaustrofobisk af bogens geografi, da der bruges meget plads på at beskrive forskellige steder i Hornsherred. Alt for mange detaljer er ligegyldige i forhold til handlingen, men selvfølgelig hyggelige for dem, der bor der.

Bogen er karakteriseret som en krimi, og det gennemgående tema i bogen er et mord, som det lokale politi skal opklare. En kvinde findes myrdet udenfor sit hjem, men hendes introverte og computerspillende søn synes ikke at have savnet sin mor, selvom hun har været væk i flere dage. Han har klaret sig selv og levet af dåsetun uden at bekymre sig om, hvor moderen mon er.

Vi følger det lokale politis arbejde med at finde en morder og kommer samtidig tæt på de enkelte politifolk og dynamikken på stationen. Selvom vi hører meget om de enkeltes privatliv, synes jeg, at karakteristikkerne er for todimensionelle; jeg kom ikke langt nok ind under huden på bogens personer.

Uden at røbe for meget om handlingen, tager bogen undervejs en drejning, der giver læseren et forspring i forhold til opklaringen, og morderen skal findes et helt andet sted, end der hvor politiet leder. Ganske interessant og godt fundet på, men det er alligevel som om bogen snubler lidt her.

De to forfattere arbejder i psykiatrien, og det er på det fundament, de har kastet sig ud i forfattergerningen. Bogen ville have haft godt af en strammere redigering, det er som om, der er kommet så meget kød på historien, at man har svært ved at se, hvilken ret, der serveres.

Jeg savnede en bedre beskrivelse af drengen Emil, hans computerspil, hans følelser og hans forhold til moderen, ligesom jeg savnede en dybere beskrivelse af moderen Marie-Louise og hendes liv, der ikke kun i forhold til mordet, men også til hendes fortid, spiller en meget væsentlig rolle.

 

Anmeldereksemplar

Lån bogen på Bibliotek.dk

The post Kvinden fra Magnoliavej af Anne Heurlin & Torsten Warrer first appeared on Bogrummet.