Gösta Knutssons fortællinger om Pelle Haleløs får nyt liv med ambitiøs ny gruppe af rettighedshavere.

Pelle Haleløs blev skabt af Gösta Knutsson i 1939 og betragtes nu som en klassiker i svensk børne- og ungdomslitteratur.

Nu begynder den største investering i børnebogsfiguren siden Gösta Knutssons sidste bog udkom i 1972, da rettighederne, der er samlet i selskabet Sagogränd, er solgt til No Tail AB, der bl.a. er ejet af Camilla Läckberg og firmaet Parks and Resorts.

Det meddeler parterne i en pressemeddelelse.

– Vi vil udvikle hele Pelle-universet og tage de værdier, som Pelle Haleløs står for, ind i det 21. århundrede. Vi vil stille Pelle til rådighed for børn og voksne i alle aldre i hele verden. Han burde være der, hvor nutidens børn bruger deres tid; og det betyder høj digital tilstedeværelse på alle platforme, film, tv-serier, spil og selvfølgelig bøger og i forlystelsesparker, siger Mattias Banker hos Parks and Resorts.

Camilla Läckberg vil ikke kun være med til at skrive nye historier om Pelle. Hun vil i høj grad også være med til at udvikle hele konceptet, som hun mener kan nå langt ud i verden. 

– Pelle Haleløs er en uforlignelig børnebogsfigur, og jeg vil gerne være med til at skabe nye sammenhænge for karakteren og historierne. Værdierne i grundhistorien om Pelle Haleløs er yderst relevante i dag og ikke kun i Sverige, siger Camilla Läckberg.

Sammen med Camilla Läckberg vil Parks and Resorts skabe et helt nyt mediehus, der er knyttet til Pelle Haleløs.

– Sverige har skabt så mange fantastiske karakterer til børn gennem så mange år, men ofte bliver de i den originale karakter. Verden ændrer sig, børn bliver klogere, og det skal vores karakterer også. At videreudvikle vores svenske ædelstene betyder, at de vil være relevante i generationer fremover. Nu er tiden inde til, at Pelle og hans venner bliver relevante igen, med en stor portion humor, men uden at miste det historiske ansvar, siger Mattias Banker.

I Danmark udkom den første fortælling om katten, Pelle Haleløs klarer sig, i 1946 på Gyldendal.