Her er en krimi, som har langt mere dybde end de fleste krimier. Vi møder den unge kvinde Helene, hvis søster Charlie (eller Camilla, som hun egentlig hedder) findes død efter et fald fra sin altan. I første omgang betragtes det som selvmord. Helene og Charlie er vidt forskellige, og har ikke haft meget […]

 

Her er en krimi, som har langt mere dybde end de fleste krimier.

Vi møder den unge kvinde Helene, hvis søster Charlie (eller Camilla, som hun egentlig hedder) findes død efter et fald fra sin altan. I første omgang betragtes det som selvmord. Helene og Charlie er vidt forskellige, og har ikke haft meget med hinanden at gøre. Charlie er ret “vild”, hun fester, scorer og tager stoffer, og samtidig er hun psykisk ustabil. Helene er den “pæne søster” – hun arbejder som arkitekt og har mand, hus og 2 børn, en dreng og en pige. Tilsyneladende et perfekt liv, men det er kun på overfladen. Hun har aldrig fortalt sin mand, at hun har familie, derfor må hun lyve, da hun skal tømme søsterens lejlighed og løgnene fortsætter, da hun støder på oplysninger, der fører hende til Argentina.

Faren kaldes “Ridderen” – han er hjemløs alkoholiker, og han så Charlie med en suspekt fyr den nat hun døde. Men hans ord trænger ikke igennem, han regnes ikke for et pålideligt vidne, så også han forsøger at tage sagen i egen hånd.

Argentina, 1978 – her befinder pigernes mor sig; ung, naiv, forelsket og med håbet om “at gøre en forskel” har hun forladt sine to døtre og er taget med sin store kærlighed til Argentina – på en yderst farlig mission. Uden helt at fatte hvilke kræfter hun er op imod og hvor farligt det er.

Hendes to døtre er omtrent lige så naive, og det kommer til at koste den ene af dem livet. Sandheden om Charlies død, og hvem der står bag, er meget overraskende og skræmmende, men også tilfredsstillende for krimilæseren.

Bogen blev kåret som “Årets bedste svenske krimi” og jeg må sige, det var en bog der i den grad fangede mig – jeg var helt opslugt af den, og var glad for at jeg havde den med på ferie, så der var tid til at læse, for den var svær at slippe.

Lån bogen på biblioteket