Forlaget Alinea donerer de mange bøger til nonprofit-organisationen Læs for livet, der arbejder med læselyst i målgruppen socialt udsatte børn- og unge.

”Vi er dybt taknemmelige for, at Alinea har betænkt os med denne store gave. De bøger kommer til at rykke læsningen hos de udsatte børn og unge, og når læsning bliver bedre, kan det faktisk ændre livsbane”, siger stifter og formand for Læs for Livet, Rachel Röst, i en pressemeddelelse.

Mange unge i Læs for livets målgruppe læser ikke alderssvarende, og faktisk får kun knap tredjedel af gruppen Folkeskolens adgangseksamen.

Bøger skal der til, hvis læselysten skal stilles, men ikke hvilken som helst slags bøger:

Skal læseuvante børn og unge aktivt vælge bøgerne i stedet for visuelle og digitale sukkerknalder, skal det være bøger, der taler til de unge. Bøgerne skal være relaterbare. 

“Vi ved, at tidssvarende og medrivende bøger er helt afgørende for læseglæden, uanset hvor dygtig en læser du er. Det, at du har adgang til bøgerne, er lige så vigtigt. Så derfor betyder det utrolig meget for os at kunne donere bøger til et fantastisk læseinitiativ som Læs for Livet”, forklarer Andreas Scheller fra Alinea.