Lasse Korsemann Horne, forlagsdirektør, Saga Egmont, fylder 40 år i dag.
Når man ser Lasse Korsemann Horne gå hen ad gangene på Lindhardt og Ringhof i Birkenstock-sandaler og shorts, så tænker de færreste sikkert, at der er tale om en af de mest visionære danske forlæggere i nyere tid og direktør for over 50 ansatte i Danmark, Sverige og Polen.
Men faktisk er han ansvarlig for tre udgivelser i timen, døgnet rundt hele året. Og på 32 forskellige sprog.
Hver tredje lydbog i Danmark kommer fra hans redaktion, og hvor forlagsfolk ofte bruger vores begrænsede sprogområde som undskyldning for manglende resultater, så udgiver Lasse Korsemann Horne nu danske forfatteres bøger i Finland, Sverige, Polen, Tyskland, Spanien, Frankrig, Indien og en snes andre lande på forskellige kontinenter. Foruden en masse lokal litteratur, som forlaget har erhvervet sig ved hans omfattende samarbejder og opkøb af andre lydbogsforlag.
Og hans ambitioner rækker langt videre end at være et af Europas største digitale forlag, hvilket den danske bogbranche vil erfare de kommende år.
For Lasse Korsemann Horne satte turbo på Lindhardt og Ringhofs udvikling af e-bøger og lydbøger, længe før alle andre begyndte at interessere sig for streamingtjenester for litteratur. I 2011 blev han headhuntet fra en redaktørstilling i Gyldendals lydbogsafdeling og hurtigt blev han gjort ansvarlig for at lede L&R’s digitale forlag.
Men han er ikke kun en dreven købmand. Han nærer også en dyb kærlighed til bogen og litteraturen.
“Aldrig før er der skrevet så ambitiøst om gadekunst,” konkluderede Information, da han i 2011 selv var forfatter til bogen ‘Dansk Gadekunst’, og i 2014 var han primus motor i udgivelsen ‘Øjenvidner 1914-1918’ med udvalgte breve og dagbøger fra de 30.000 sønderjyske soldater, som var udskrevet til tysk krigstjeneste i Første Verdenskrig. Hans opvækst i Sønderjylland fornægter sig ikke i forhold til hans interesse for Tyskland og tysk kultur.
Og så er han en uformel og afholdt leder af de ansatte på forlaget. Sin hustru Julie mødte han i tiden på Gyldendal, og sammen har de tre mindre børn. Derfor går direktøren også hjem hver dag klokken 15.
Men han er for underspillet til at gøre opmærksom på, at han også møder før klokken 7, og at han svarer på mails, hvis man skriver til ham om aftenen. Her sidder han og arbejder på Sagas planer om at løfte danske forfattere endnu længere ud i verden.
BogMarkedet ønsker tillykke!