I starten af ’70-erne havde Goscinny en idé til en tegneserie om den her troskyldige tangerende til det enfoldige vagabond der involveres i andre mere eller mindre umulige menneskers liv. På dansk udkom Lasse med et enkelt album på dansk i 1975. De første tre historier var tegnet på Goscinnys manuskript, alle knap ti sider […]
The post Lasse Landevej bog 1 af Goscinny og Tabary first appeared on Bogrummet.

I starten af ’70-erne havde Goscinny en idé til en tegneserie om den her troskyldige tangerende til det enfoldige vagabond der involveres i andre mere eller mindre umulige menneskers liv. På dansk udkom Lasse med et enkelt album på dansk i 1975.

De første tre historier var tegnet på Goscinnys manuskript, alle knap ti sider lange. Og Goscinnys vid og store evne for eminent satire i dialogen fornægter sig ikke. Desværre er resten af albummet lavet udelukkende af Tabary, og selvom hans manuskripter ikke er direkte dårlige, evner de ikke at leve op til Goscinnys talent. Der er langt til både Iznogoo og Asterix.

Tabarys historiers endeløse forviklinger og hurtige spring mellem diverse bifigurer, giver indtryk af være tegnet mens historien faldt på plads. Hans første historie “den uregerlige fange” er ret underholdende, men så falder niveauet. Et stort minus er de mange forviklinger, der bliver enerverende og gør det svært at se hvor der reelt er en historie. Og sandelig om ikke der en historie, der bærer ordet forviklinger i sig: “Familieforviklinger”. Kendere af gamle film med Louis de Funés, vil hurtigt genkende både tone og metode, især i afslutteren om Dick Danger, der stikker af fra fængslet mens horder af enfoldige betjente under ledelse af en kolerisk chef (Funés?) jagter ham Frankrig rundt. Og ‘hovedpersonen’ Lasse er reduceret til en fodnote.

Måske en ti-årig vil finde stor morskab her. Den aldersgruppe har jeg forladt for meget længe siden.

 

 

 

Endnu ikke tilgængelig på biblioteket.

Anmeldereksemplar.

The post Lasse Landevej bog 1 af Goscinny og Tabary first appeared on Bogrummet.