Før dating.dk, Tinder, elitedaters.dk osv. kunne de mere analoge kontaktannoncer være vejen til at finde et match – der skulle swipes i form af et brev til avisen/bladet med en billetmærkekode. Måske har du ikke …

Før dating.dk, Tinder, elitedaters.dk osv. kunne de mere analoge kontaktannoncer være vejen til at finde et match – der skulle swipes i form af et brev til avisen/bladet med en billetmærkekode. Måske har du ikke før gransket kontaktannoncer, men her har du chancen: Leila Vestgaard har samlet på dem i mange år og nu bringes de i en fin bog. En skøn og sjov gengivelse af unge og ældres ønske om at være noget for nogen.

Der er mænd, der ønsker at møde andre mænd; kvinder, der ønsker en mand i uniform eller blot en veninde at rejse og dele oplevelser med. Nogle har finanserne i orden og skilter gerne med det, hvis man er til det. Andre er interesserede i lidt af det hele og kvitterer blandt andet med god hygiejne: “jeg er 183 cm, høj slank, ser normal ud, er 37 år, glad for sæbe og vand, det skal være uforpligtende, tyk, tynd, udlænding”. Alder behøver heller ikke være en begrænsning som for den friske 80-årige mand, der søger en, der er mellem 40 og 70 år.

Annoncerne kan afspejle et behov for en livspartner eller kortvarige bekendtskaber som her fra en kvinde, der er meget tydelig om sine ønsker: “54-årig kvinde søger: Du er 50 år. Du har ingen børn, ex-kone eller husdyr. Du kan lide at lave mad. Kun platonisk venskab i 1/2 år. Du skal være totalt ædruelig! Ej heller vin til maden. Foto ønskes og du skal være 180 cm. Vi kan ikke bo sammen.”

Mandelgaven i år kan dermed være sikret med denne fine indførsel i menneskers længsel. Der skal nok være noget at læse højt, grine over og blive rørt af. Som her: “Efterår. Det kommer på et tidspunkt af sig selv, bare man venter længe nok. Skal vi gå det i møde alene eller sammen?”

Kontaktannoncerne er også udgangspunkt for et teaterstykke i form af en musikforestilling.

Er der nogen?, Leila Vestgaard. Forlaget 28b. 104 sider. Udgivet september 2020