Drømmerejsen der udviklede sig til det værste mareridt En dyster og spændende historie om et sydafrikansk ægtepar, der kæmper med flere indre problemer. Vi møder ægteparret Mark og Stephanie kort efter, de har været udsat for et hjemmerøveri. Mark er tydeligt påvirket af hjemmerøveriet og kan ikke slappe af men konstant på vagt. Det slider […]
The post Lejligheden af S. L. Grey first appeared on Bogrummet.

Drømmerejsen der udviklede sig til det værste mareridt

En dyster og spændende historie om et sydafrikansk ægtepar, der kæmper med flere indre problemer.

Vi møder ægteparret Mark og Stephanie kort efter, de har været udsat for et hjemmerøveri. Mark er tydeligt påvirket af hjemmerøveriet og kan ikke slappe af men konstant på vagt. Det slider på hans psyke, parret beslutter sig for at holde en bolig-bytte-ferie for at få det hele lidt på afstand. De får kontakt med et andet par i Paris, der er villig til at bytte boliger. Da de kommer til lejligheden i Paris er den slet ikke som beskrevet i opslaget, og det varer heller ikke længe før, at problemerne begynder at opstå. Parret kan ikke vente til ugen slutter, så de kan komme hjem igen. Men det viser sig, at mørket fra Paris følger med dem…

 

Handlingsmættet og fængslende bog, hvor det mørke usagte hele tiden gemmer sig i baggrunden. Der er relativ få karakterer i bogen, men dette er absolut ikke en dårlig ting. Som læser bliver man oprigtigt forvirret i starten. Er der nogen, som har en ond hensigt? Nogen der vil parret ondt? Automatisk tænker man på, om det er en morder, eller er det parrets egne forestillinger. Psykiske vrangforestillinger. Men når man læser videre, begynder spørgsmålet er det noget, der vil parret ondt at cirkulere i hovedet. Paranormale-elementer der blandes med thriller-elementer skaber den uhyggelige atmosfære, som fængsler læseren til at læse videre.

Forfatter-navnet S. L. Grey er et fællespseudonym for Louis Greenberg og Sarah Lotz. De har formået at skrive en spændende og til tider uhyggelig historie, der holder læseren fanget. Kapitlerne er skiftevis skrevet fra Stephanies side og så Marks side, så man kommer mere i dybden på hovedkaraktererne. Jeg er vild med de små chok-points, der er strøet ind på siderne, og det fik mig til at gyse undervejs i læsningen.

Jeg er helt vild med forsiden. Den simple forside har så mange detaljer, og kan egentlig ved at stå alene fortælle om bogens handling og stemning. Det helt sorte omslag giver allerede præget af, at bogen er mørk og dyster. Titlen er “Lejligheden”, og det handler om en bolig i Paris, og jeg elsker forside-layoutet; en enkelt guld nøgle er placeret i midten, hvor Eiffeltårnets spids er blevet brugt som illustration i nøglens hakkede tænder. Det er en fremragende visuel teaser af bogens historie.

 

Jeg giver den 4 ud af 5 stjerner, en god spændingsfyldt thriller!

Lån bogen på biblioteket

The post Lejligheden af S. L. Grey first appeared on Bogrummet.