Polly og Per bor på Æblegården sammen med deres forældre og en masse søde dyr og alle historierne har livet på Æblegården som omdrejningspunkt.
De ti korte historier handler om alt det Polly og Per oplever …

Polly og Per bor på Æblegården sammen med deres forældre og en masse søde dyr og alle historierne har livet på Æblegården som omdrejningspunkt.

De ti korte historier handler om alt det Polly og Per oplever på gården. De hjælper med at fodre dyr, at sætte fugleskræmsler op og de kører med damptog. Først i bogen introduceres man til alle de dyr og mennesker, der er med i historierne, og bogens omslag er ligeledes et kort over Æblegården, hvilket gør det ekstra nemt at følge med for selv de helt små.

Historierne om Æblegården er hyggelige og korte godnathistorier til de mindste med flotte farverige illustrationer i et godt format. På alle siderne gemmer der sig en lille gul and, som børnene kan være med til at finde.

Bogen minder om for eksempel Sigurds samlede godnathistorier, af den populære børnevært og forfatter blandt meget andet Sigurd Barrett, der også er en samling af godnathistorier, hvor børnene kan vælge en historie fra et univers, der går igen i alle historierne.

Det er en rigtig god idé med bøger med flere historier fra samme univers, for børnene får deres favoritter og kan godt lide at være med til at vælge.

Polly og Pers godnathistorier er en oplagt starterbog til de helt små børn, der skal til at have læst ”rigtige” godnathistorier. På forlagets hjemmeside står der, at bogen er til aldersgruppen 6-9 år. Det er jeg ikke enig i. Lektørudtalelsen siger også 3-5 år, hvilket er meget mere passende.

Polly og Pers godnathistorier, Gad, efter Heather Amerys historier, genfortalt af Lesley Sims, illustrationer af Stephen Cartwright, oversat af Julie Rotne, juli 2020, 208 sider.